Det tog en dryg halvtimme. Sedan var tisdagens höstpremiär borta mot topplaget Kristianstads FF, mer eller mindre, förstörd för bottenkrigande IFK Malmö. När KFF väl hade gjort 1-0, var det början på en total utklassning.

Joakim Moberg, IFK-målvakten, hade verkligen ingen lätt dag på jobbet. Hela fem mål hann han med att släppa in innan domaren, Klas Karlsson, från Johannishus, blåste för 90 minuters spel. Men det kunde också ha slutat ännu värre.

– Ja, de hade en träff i ribban som inte resulterade i mål. Vi får kanske ta och vara tacksamma att det inte blev fler mål i baken. Kristianstad var helt enkelt för mäktiga för oss, suckade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Visst kunde Kristianstads FF ha gjort fler mål. Det saknades knappast chanser. Men gör man mål på hälften, fem av tio chanser, som i tisdagens match, går det definitivt heller inte att klaga.

IFK Malmö hade säkert varit själaglada om man ens hade varit i närheten av det snittet. Nu gick man mållösa från planen för sjätte gången på tolv matcher. Ett uselt facit, minst sagt. Och det är bara förnamnet.

– Det kvittar hur bra chanser vi skapar, vi sätter dem inte. Vi borde väl åtminstone få in någon boll. Faktiskt hade vi också de två klart vassaste chanserna innan de gjorde 1-0. Då spelade vi en strålande fotboll, menade Anders Grimberg.

Stortalangen, Zoran Jovanovics, friläge i den sjunde minuten, borde ha resulterat i ett tidigt ledningsmål för "gulingarna". Nu var Zoran lite väl ivrig och hastade iväg ett skott istället för att ta det lugnt och säkert placera den i bortre hörnet.

Vindsnabbe vänsteryttermittfältaren, Karim El hage, fick i vanlig ordning också sin chans. Efter en snabb kantrusch, tog han sig inåt, utmed kortlinjen, men avslutade rätt i händerna på utmärkte KFF-målvakten Dan Sadé.

– Så typiskt. Och strax före pausvilan, vid 2-0, hade vi en boll som dansade på mållinjen. Sådana chanser sätter många andra lag, men vi får inte det rätta flytet med oss, sade IFK-tränaren.

Nu skapade IFK Malmö förutom detta inte så många klara målchanser under matchen. Några halvchanser hade man i den andra halvleken. Men när det väl ska till att avslutas har man tendensen att göra det för svårt för sig.

Kristianstad behövde 25 minuter på sig för att ta ledningen. Sedan rullade det bara på. 2-0 i halvtid blev 5-0 till slut, efter två mål vardera, av Mikael Thomasson och Niklas Moberg, samt ett av lagkaptenen Stefan Noresson.

– Jag kan varken klandra någon enskild spelare eller laget. Vi kämpade in i det sista, försökte rulla boll, men det är bara att konstatera att vi inte räcker till mot Kristianstad, som har ett riktigt bra lag, avrundade Anders Grimberg.

Resultatet till trots gjorde ytterbacken Gamal Bin Saaid en alldeles utmärkt seriedebut i IFK Malmö. Bäste man för dagen i bortalaget, var annars mittfältaren och tillika lagkaptenen, Martin Abrahamsson.

Hometeam: KRISTIANSTADS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 5-0
Arena: Kristianstads IP
Crowd: 699
Referee: Klas Karlsson, Johannishus, Marcus Persson, Karlskrona, Rolf Johansson, Hässleholm
Goal: 1-0 (25) Stefan Noresson, 2-0 (33) Mikael Thomasson, 3-0 (49) Niklas Moberg, 4-0 (70) Mikael Thomasson, 5-0 (81) Niklas Moberg
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Andersson
Awaympv: Martin Abrahamsson
Hometeam Squad: Dan Sadé

Richard Persson
Stefan Noresson
Marcus Svensson
Torbjörn Nilsson

Mikael Thomasson
Fredrik Andersson
Ola Otfors
Emil Nilsson

Peter Martinsson
Niklas Moberg
Hometeam Sub: Marcelo Fazzio Sarvas (Emil Nilsson 64)
Andreas Svensson (Mikael Thomasson 73)
Erik Lindberg (Ola Otfors 82)
Joakim Svensson
Andreas Ek (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Michal Aksamit
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Robert Kjellin
Haris Xhemajli
Martin Abrahamsson
Karim El hage

Blerim Mullici
Zoran Jovanovic
Awayteam Sub: Daniel Jovanovic (Blerim Mullici 69)
Fisnik Alaj
Mahmod Khattab
Valon Muslijaj
Adnan Zukancic (målvakt)