IFK Malmö tappade i slutminuterna

Division 4-klubben IFK Malmö var på väg mot en överraskande seger i träningsmatchen mot Håkanstorps BK från trean. Men de sista tio minuterna tröttnade "gulingarna" och Håkanstorp kunde vända till seger med 3-2.

– Trots allt var ändå det viktigaste att vi fick en bra träningsmatch. Tjejerna fick verkligen jobba i 90 minuter och hade inte en lugn stund på planen, kommenterade Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Håkanstorp rivstartade också genom att ta ledningen efter en knapp minut. Försvaret hängde inte alls med i svängarna och Agneta Wadmark fick finna sig att släppa in ett tidigt mål i sin IFK-debut.

Hon skulle dock ta och revanschera sig ganska snart. Håkanstorp hade ett visst övertag och Agneta Wadmark, som kommer från Veberöds AIF, tvingads rada upp den ena kvalificerade räddningen, efter den andra.

– Det var helt klart hon som räddade oss kvar i matchen. Synd bara att det dröjer några matcher innan hon kommer igen. Veberöd har nämligen problem på målvaktssidan och behöver ha henne ett tag till, betonade Erling Nilsson.

IFK Malmö skapade överhuvudtaget inte många målchanser. Men det lilla man hade omsatte man till femtio procent i mål. Sandra Möller såg till att det var kvitterat strax före pausvilan och i den 72:e minuten gjorde Malin Tufvesson 2-1.

Då talade egentligen allt för hemmaseger. IFK Malmö var också nära att öka på till 3-1, men det ville sig inte. Istället kunde Håkanstorp trycka på rejält sista tio minuterna och få in en kvittering i den 87:e och ett segermål i den 89:e minuten.

– Stundtals tyckte jag att tjejerna spelade ganska bra. Det var väl egentligen bara sista tio, då tröttheten tog ut sin rätt, som vi tappade lite i markeringarna. Men jag fick i varje fall en positiv känsla med mig från matchen, sade IFK-tränaren Erling Nilsson.

IFK Malmö – Håkanstorps BK 2-3 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 0-1 (2) N.N, 1-1 (39) Sandra Möller, 2-1 (72) Malin Tufvesson, 2-2 (87) N.N, 2-3 (89) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Agneta Wadmark

Hanna Svendsen
Malin Kjell
Malin Engelbrecht
Matilda Johansson

Ida Rahn Johansen
Anna Arnesson
Emelie Jansson

Theresé Lövqvist
Carolina Videla
Malin Tufvesson

Avbytare

Sandra Möller (Theresé Lövqvist 28)
Josefin Sölve (Emelie Jansson 46)
Pernilla Frösslund (Matilda Johansson 46)