IFK Malmö i akut poängbehov

Efter nykomlingen VMA IK:s skrällseger över Högaborgs BK är IFK Malmö ny jumbo i Södertvåan. Om inte "gulingarna" också skall ligga kvar där efter omgångens slut krävs det minst en poäng i söndagens hemmamatch mot IFK Värnamo.

Truppen: Adnan Zukancic, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Gamal Bin Saaid, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Migjen Shaqiri, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Haris Xhemajli, Mahmod Khattab.

Aktuellt: Reservmålvakten, Abdul Semwanga-Nyende, spelade större delen av fredagens U-lagsmatch mot Kirseberg IF. Men han kände sig inte riktigt kry och tvingades utgå med en kvart kvar att spela.

Abdul var inte heller frisk inför höstpremiären mot Kristianstads FF. Då fick tredjemålvakten, Adnan Zukancic, sitta på bänken, vilket alltså nu även blir fallet i söndagens hemmamatch mot IFK Värnamo.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi måste börja ta trepoängare snart. Det sista som man förlorar är dock hoppet och man får försöka dra fram de positiva halmstråna som finns i varje match.

Från Kristianstad kan vi ta med oss de första 25 minuterna då hade vi en stor pondus, spelade jämnt och skapade relativt många målchanser. Sedan att de till slut vann matchen finns det inget att säga någonting om.

Men vi har inte råd att förlora mot Värnamo. Vi skulle ha vunnit redan däruppe, men då satte vi som vanligt inte våra chanser. Nu måste vi sätta den pressen på oss själva att det inte får bli annat än seger.