Värnamo ska täppa till bakåt

Seriefemman IFK Värnamo åkte liksom söndagens motståndare, IFK Malmö, på en svidande storförlust i den senaste omgången. 1-7 blev det mot serieledande Bunkeflo IF. Prioritet ett inför helgens bortamatch blir givetvis därmed att hålla tätt bakåt.

Startelvan (4-4-2): Björn Åkesson – Henrik Svensson, Jens Wiik, Andreas Ottosson, Rasmus Högberg – Sebastian Göransson, Josef Karlsson, Adnan Kahrimanovic, Peter Ericsson – Bujar Ferizi, Patrik Mildaeus. Avbytare: Henrik Johansson, Jannis Pavlidis Martin Maletic, Vedran Neric, Joakim Carlsson (målvakt).

Aktuellt: Rutinerade mittbacken Tommy Lundström lär vara tillbaka om 1-2 veckor. Ryggskadan som hindrat honom från spel i nio av de tolv hittills avverkade matcherna är nämligen på väg att ge med sig.

Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo: Vår senaste match mot serieledande, Bunkeflo IF, var oerhört konstig. Trots att de hade ledningen med 2-1 redan i paus, var de ett tag mycket illa ute.

Vi hade nämligen oerhört många målchanser i första halvlek som vi borde ha satt. Två bollar i ribban, en i stolpen och två på mållinjen, ger en viss bild av hur mycket vi faktiskt skapade.

Sedan att sex av sju Bunkeflo-mål kom på omställningar var också märkligt. Innan vi hade mött dem hade vi heller inte släppt in mer än sju mål. På två matcher mot Bunkeflo har det blivit elva stycken.

Matchen mot IFK Malmö blir heller inte lätt. Jag tycker att de har betydligt högre kapacitet än vad som gett utdelning i poäng. De ska nog klara sig och vi förväntar oss ytterligare en tuff match mot dem.

För vår del gäller det att täppa till i försvaret och förbättra målskillnaden igen. 18-11 blev ju 19-18, hastigt, men mindre lustigt. Kan vi sedan se till och sätta våra målchanser så skall det nog bli en rolig match.