Rejäl förlust för IFK Malmö

Division 1-klubben IFK Malmö åkte på en rejäl förlust vid säsongens första "riktiga" träningsmatch mot Ajax som på sin hemmabana i Köpenhamn vann med hela 29-15 efter ruggiga 12-4 i paus.

Innan matchen skulle till att börja var vi på det klara med att vårt offensiva spel skulle vara bristfälligt, eftersom vi hittills inte hade tränat anfallsspel tillsammans under en endaste minut.

Detta visade sig också med eftertryck i första halvlek, då vi hade väldigt svårt att hitta igenom Ajaxs duktiga försvar, och när vi väl fick läge så missade vi dessa, inklusive två straffar, omsorgsfullt.

Försvarsspelet i första halvlek var dock näst intill felfritt, vilket ju också endast tolv insläppta bollar vittnar om.

Vårt offensiva spel blev något bättre i andra halvlek, och dessutom var vi lite mer skärpta och satte lägena, och straffen (William Magnusson), när de väl dök upp.

Försvarsspelet var inledningsvis fortsatt bra i andra halvlek, och vi höll jämna steg med Ajax, fram till med ungefär tio minuter kvar och Ajaxledning, 25-13. Dock tröttnade vi lite de sista tio minuterna och släppte till lite väl lätta kontringar.

Vår nye tränare, Dragan Brljevic, var nöjd med försvarsspelet, och han var dessutom nöjd med insatsen från Fredrik Koos, som han inte sett så mycket i spel tidigare.

Daniel Hedlund är nu tillbaka, och har efter träningen i veckan, och efter dagens match, inte haft några problem från sitt opererade knä.

Målvakterna stod ungefär tjugo minuter vardera, och kom väl inte upp i sin normala standard någon av dem, men det kommer så småningom, det är helt säkert.

Vi tyckte kanske att Ajax var lite väl tufft att börja med, framförallt på grund av just vår obefintliga samträning i anfallsspel, och så var det också.

Det blir dock inte lättare när vi i nästa vecka, på torsdag, möter ett annat danskt elitserielag, Team Helsinge, och därefter på söndag, H 43 i Lund.

Hometeam: AJAX
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-4
Scorefull: 29-15
Arena: Bavnehöjhallen
Crowd: 79
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Fredrik Koos
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Theis Husfeldt
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
William Magnusson
Robin Kukec
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 6
Niclas Ljungqvist 3
Trond Förde Eriksen 3
Fredrik Koos
Robin Kukec
William Magnusson (1)