Omgång 14: Ett ynka rätt senast

Bara att lyfta på hatten för serieledaren Bunkeflo IF. Utan deras seger senast mot Helsingborgs Södra hade förnedringen varit total. För Bunkeflos etta i den matchen var det enda tecken jag lyckades pricka in föregående vecka.

Med andra ord kan det väl bara bli bättre till helgen, eller? Jag gör hur som helst ett nytt vågat försök när jag sätter tänderna i den 14:e omgångens matcher i division 2 Södra Götaland.

Lördag 13/8

15:30 Lunds BK – Laholms FK 1
Svenska Spel: 1: 2.15 X: 2.95 2: 2.25

Kommentar: En etta med stor tvekan. Lund slog LFK hemma på Klostergården i fjol, en match som sedermera vände "Krubbans" negativa trend. Läge för ett liknande scenario i år? Hur som helst måste LBK:s poäng borta mot Hässleholm styrkt laget. Men även hallänningarna imponerade senast via uddamålssegern mot Ängelholm.

15:30 VMA IK – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel: 1: 5.00 X: 4.00 2: 1.25

Kommentar: Toppen mot botten. Även om VMA vaknat till liv ordentligt efter sommaruppehållet räcker inte laget till mot Bunkeflo. Malmös andra lag tar ett nytt steg i jakten mot en kvalplats till Superettan.

Söndag 14/8

15:00 Helsingborgs Södra BIS – IFK Malmö 1
Svenska Spel: 1: 1.50 X: 3.45 2: 3.45

Kommentar: Södra vann i Malmö med 4-2. En ny seger mot Malmökamraterna ligger inom räckhåll. Hemmalaget bör dock se upp med IFK som rent av gjorde säsongens bästa framträdande senast mot Värnamo. Läge för Zoran Jovanovic att avgöra på nytt?

16:00 Ängelholms FF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: ÄFF är ute efter revansch, förlusten senast mot Laholm har säkerligen svidit hela veckan. Oro i Högaborg efter tränaren Jonas Wirmolas uppsägning?

17:00 IFK Värnamo – Höllvikens GIF 2
Svenska Spel: 1: 2.20 X: 2.95 2: 2.20

Kommentar: Värnamo har inte många rätt för tillfället. Laget har släppt in hela tio mål på de två senaste matcherna. Här bör Höllviken ha en bra chans till tre nya poäng.

Måndag 15/8

19:00 Kristianstads FF – IFK Hässleholm X
Svenska Spel*: 1: 2.05 X: 3.00 2: 2.35

Kommentar: Ett tungt och prestigefyllt derby där ett kryss är ett logiskt tecken, 0-0 eller 1-1?

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).