Fall framåt för IFK Malmö

Säsongens andra raka träningsmatch för IFK Malmö mot danskt elitseriemotstånd på bortaplan, innebar också säsongens andra raka förlust då Team Helsinge vann i sin fina hemmahall med 25-20 (12-9).

Denna match var dock ett rejält steg framåt anfallsmässigt, framåt, framåt alltså, medan vi försvarsmässigt återigen gjorde en mycket bra insats.

Känslan efter matchen var att vi absolut kunde ha spelat helt jämnt, och till och med vunnit mot danskarna, men en viss oskärpa i avslutningarna ställde till det för oss vid ett antal tillfällen.

Till exempel brände vår nye norrman, Trond Förde Eriksen ett konstringsläge vid ställningen 10-9 i dansk favör, varefter Team Helsinge spädde på med två mål till halvtidssiffrorna, 12-9.

I andra halvlek vid underläge för oss med 18-21, fick danskarna en utvisning, men trots bra lägen för framförallt Robin Kukec och Rickard Roos, lyckades vi inte närma oss i målprotokollet.

Bra insatser i det svenska laget gjorde de båda danskarna Theis Husfeldt och Johnni Pedersen. Dessutom gjorde Tomas Drivstedt i holken en mycket bra insats under den första halvleken.

Sinisa Strmecki som fick stå under den andra halvleken gjorde inte heller han bort sig. Båda målvakterna hade ungefär fyrtio procent räddningar, men Tomas Drivstedts var något svettigare.

Ett gott dagsverke även från Daniel Thysells sida, som tillsammans med Johnni Pedersen fick ta ett stort ansvar, såväl defensivt som offensivt, och båda spelade i princip, förutom Thysells utvisningar, nonstop.

Kan vi fortsätta på den inslagna vägen med vårt defensiva spel, och fortsätta utveckla vår offensiv fram till seriestart, så kan det bli riktigt bra så småningom.

Redan på söndag är det dags för en ny tuff drabbning mot elitseriemotstånd på bortaplan, men den här gången håller på denna sida av bron och åker till Lund för match mot H 43 i Idrottshallen klockan 13:00.

Till denna match räknar vi med att såväl Jonas Jensen som Fredrik Koos är tillbaka och därmed saknas bara Marius Vargalui innan vi är kompletta. Läkningen av ögonskadan går bra och han ska kunna börja träna, om än med viss försiktighet, redan nästan vecka.

Hometeam: TEAM HELSINGE
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-9
Scorefull: 25-20
Arena: Helsinge Hallen
Crowd: 102
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Theis Husfeldt
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
William Magnusson
Robin Kukec
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 8
Johnni Pedersen 3
Niclas Ljungqvist 3
Daniel Thysell 2
Trond Förde Eriksen 2
William Magnusson 2