Slitet gav utdelning för IFK Malmö

Det var knappast något skönspel som IFK Malmö presterade i den första matchen i division 4 Sydvästra efter sommaruppehållet. Men med jävlar anamma och en gnutta tur lyckades ändå "gulingarna" till slut besegra IFK Trelleborg med 1-0.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

IFK Trelleborg inledde mycket starkt och spelade ut oss totalt under den första kvarten i matchen. Man kan lugnt konstatera att vi hade tur som inte släppte in både ett och två mål under den här perioden.

Tjejerna visade dock en härlig moral som kunde ta sig tillbaka in i matchen ganska omgående efter detta. Vi fick någorlunda ordning på passningarna, kunde komma runt på kanterna och tilläts skapa några chanser.

Turen visade sig verkligen vara på vår sida i den här matchen. Trelleborg var nära att göra mål ett par gånger även i slutskedet, men istället kunde vi kontra och göra segermålet på stopptid genom Emelie Andersson.

Det var förresten skoj att vår målvakt, Malin Strömstedt, fick hålla nollan även i sin tredje seriematch för oss. Hon hade stundtals en del att göra och tvingades också till några svettiga räddningar.

Men detta var ändå en laginsats. Även om inte spelet stämde till hundra procent, så kämpade alla på bra och gav aldrig upp, trots att det dröjde länge och väl innan vi kunde få in bollen i nätmaskorna.

IFK Malmö – IFK Trelleborg 1 1-0 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Tariq Taeb, Arlöv
Mål: 1-0 (90+2) Emelie Andersson
Varningar: Hanna Nilsson, Malin Strömstedt (IFKM)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Malin Strömstedt

Hanna Svendsen
Ida Rahn Johansen
Malin Engelbrecht
Malin Kjell

Hanna Nilsson
Anna Arnesson
Emelie Jansson

Carolina Videla
Theresé Lövqvist
Sandra Möller

Avbytare

Malin Tufvesson (Sandra Möller 46)
Johanna Gustavsson (Hanna Nilsson 52)
Emelie Andersson (Theresé Lövqvist 66)
Pernilla Frösslund (Malin Engelbrecht 81)
Matilda Johansson