Upp till bevis för IFK Malmö

Självförtroendet fick sig en rejäl skjuts uppåt i IFK Malmö efter 3-1-vinsten hemma mot IFK Värnamo. Om den segern var en ren tillfällighet återstår att se på söndagen då det är upp till bevis för "gulingarna" i bortamatchen mot Helsingborgs Södra BIS.

Truppen: Adnan Zukancic, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Gamal Bin Saaid, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Migjen Shaqiri, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Nana Piesie, Ali Jasim, Haris Xhemajli, Mahmod Khattab.

Aktuellt: För första gången på länge är IFK Malmös trupp helt fri från både skador och sjukdomar. Inga avstängningar stör heller, så det blir bästa möjliga lag, som tränaren Anders Grimberg kan mönstra i matchen mot Helsingborgs Södra.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det är en jättesvår bortamatch mot ett riktigt duktigt lag, som om jag har förstått det rätt, inte är fullt nöjda, med vad de har uträttat så här långt.

Men vi är också snäppet bättre än vad vi var när vi mötte dem på hemmaplan i våras. Såväl fysiskt som defensivt tycker jag att vi har höjt standarden betydligt efter att Michal Aksamit och Gamal Bin Saaid anslöt till truppen.

Kan vi upprepa vår andra halvlek mot IFK Värnamo så skall det nog gå bra även mot Helsingborgs Södra. Mottot inför matchen blir därför ett fortsatt bra försvarsspel, samt snabba omställningar.