Halvt steg tillbaka för IFK Malmö

Det blev en ny förlust för IFK Malmö då man på söndagseftermiddagen mötte H 43 i Lunds Idrottshall. Blåklockorna var något effektivare i avsluten och kunde till slut vinna matchen med 28-25 (16-10).

Inför matchen var förhoppningen att vi skulle ta ett litet kliv framåt ytterligare, men det blev nog snarare ett halvt steg tillbaka, och jag tyckte mig kunna skönja en viss trötthet hos några spelare som matchas hårt i veckans tre tuffa matcher.

Vi fortsätter att missa frilägen i alltför stor omfattning, men vi skapar åtminstone lägen, och med mer anfalls- och avslutsträning skall vi väl så småningom kunna sätta dit bolluslingen när vi får frilägen.

Saknades gjorde Marius Vargalui med ögonskada, och Jonas Jensen som skulle ha varit med i dagens match, men som tyvärr inte hann hem i tid till matchen. Fredrik Koos var däremot tillbaka och gjorde en ny stark insats.

Suveränt bäst i det gula laget var däremot glädjande nog Daniel Hedlund, som efter en inledning där han missade ett bra läge och fumlade bort några bollar (badrumstvålar), signerade en mycket stark insats och var hundraprocentig, inklusive två straffar.

Som helhet tycker jag inte att vi var ett dugg sämre än H 43, men blåklockorna var betydligt mer effektiva i sina lägen, och dessutom snäppet mer samspelta än vad det gula laget var.

Nästa match är på torsdag den 18 augusti, då Stavstens IF kommer på besök till Baltiska Hallen för säsongens första "riktiga" hemmamatch. Redan i juni hade vi som bekant en match mot IFK Trelleborg.

Hometeam: H 43
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-10
Scorefull: 28-25
Arena: Lunds Idrottshall
Crowd: 192
Referee: Niclas Widell, Eslöv, Jonas Johnsson, Hjärup
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Daniel Hedlund
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Theis Husfeldt
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
William Magnusson
Robin Kukec
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 8 (2)
Theis Husfeldt 6
Daniel Thysell 3
Trond Förde Eriksen 3
Johnni Pedersen 2
Niclas Ljungqvist 2
Rickard Roos