Ny poäng för "di gule"

Poäng för andra matchen i rad efter 1-1 borta mot Helsingborgs Södra BIS. Men ändå var det inte enbart uppåt i IFK Malmö-lägret. Det var nämligen så upplagt för tre poäng som det bara kunde vara.

Hade bara 1-0-ledningen stått sig matchtiden ut hade "gulingarna" fortfarande varit ovanför strecket. Men då Södra kvitterade lite turligt och Lunds BK hade vunnit sin match på lördagen mot Laholms FK så var åter "Krubban" före i tabellen.

– Vi ville så gärna ha tre poäng med oss från den här matchen, som vi genomförde på ett alldeles utmärkt sätt. Nu blev det bara en etta, kommenterade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Sedan får man inte glömma att de startade i ett rasande tempo den första kvarten. Med lite tur hade de kunnat ta ledningen. Istället kom vi tillbaka och borde ha vunnit. De var i rejäl gungning ett tag.

Efter en mållös första akt var det IFK Malmö som rättvist tog ledningen sex minuter in på den andra halvleken. 170 centimeter lille och 17 år unge Daniel Jovanovic ryckte ifrån sin back på kanten och kunde enkelt rulla in bollen under Södra-målvakten Charlie Fält.

Då talade egentligen inget för något annat än bortaseger. Men Södras skyttekung, Mattias Adelstam, som gjorde samtliga mål i vårens 4-2-match mot IFK Malmö, ville något helt annat. Med ett hårt pressat skott från 30 meter gick bollen stolpe in.

– Surt sa räven att det skulle få på ett sådant skott. Som om inte det var nog tog den på Joakim Mobergs rygg och in i mål. Man kan förstå att Jocke var rejält förbannad efteråt, suckade Anders Grimberg.

Då hade det gått 62 minuter av matchen. Således gott om tid att försöka göra ytterligare något mål. Men det skulle inte skapas mer än några halvchanser och matchen slutade logiskt nog, 1-1.

Då var det desto fler chanser före målen. Hetast var det när Södras Mattias Adelstam prickade stolpens utsida och IFK:s Daniel Jovanovic hade ett skott i ribbans överkant. Och detta var bara en bråkdel.

– Vi står upp betydligt bättre än förut och det är bara att konstatera att sommarens värvningar har varit succé så här långt. Synd bara att det inte räckte till seger precis som det gjorde mot Värnamo, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

De nya försvararna, Michal Aksamit, och Gamal Bin Saaid, har bara blivit bättre för varje match som har gått. Lägg därtill fina insatser av de andra i backlinjen, Ali Jasim och Jörgen Svensson.

Med bröderna Jovanovic, Daniel och Zoran, verkar IFK Malmö dessutom äntligen ha hittat en anfallsduo som producerar mål. Av de två senaste omgångarnas fyra mål har Daniel och Zoran stått för tre. Det fjärde gjorde Martin Abrahamsson på straff.

– Allmänt har vi blivit bättre på att vårda bollen och ha tålamod. Då kommer också målen. Med det inte sagt att allt är perfekt. Det finns fortfarande mycket som kan förbättras, betonade Anders Grimberg.

Nu ska förstås inte "di gule" misströsta allt för mycket över att det blev oavgjort. Det skiljer bara en enda poäng upp till Lund och det återstår ännu åtta matcher att spela. Dessutom kan snart fler lag komma att bli inblandade på allvar i bottenstriden.

Strax under strecket ligger IFK Malmö på elva poäng. Lunds BK har en poäng mer, Laholms FK ytterligare två och Högaborgs BK har femton poäng. Sedan är det inte något jätteavstånd till Helsingborgs Södra BIS som har sjutton poäng.

– Det hårdnar till riktigt rejält och vi ska möta Bunkeflo IF nästa gång. De leder serien ganska klart, men de ska för den sakens skull inte känna sig säkra på seger. Vi ska nog kunna överraska, menade Anders Grimberg.

Hometeam: HELSINGBORGS SÖDRA BIS
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-1
Arena: Hedens IP
Crowd: 220
Referee: Roger Persson, Kristianstad, Leif Porsebäck, Hässleholm, Martin Cyganik, Kristianstad
Goal: 0-1 (51) Daniel Jovanovic, 1-1 (62) Mattias Adelstam
Homewarning: Pierre Larsson
Home sent of: –
Homempv: Mickael Wickander
Awaympv: Daniel Jovanovic
Hometeam Squad: Charlie Fält

Daniel Glansk
Marcus Rietz
Mickael Wickander
Peter Pihl

Christoffer Haggren
Magnus Högberg
Rabie Salem
Jakob Nilsson

Martin Rosqvist
Mattias Adelstam
Hometeam Sub: Pierre Larsson (Martin Rosqvist 61)
Daniel Stjernqvist (Christoffer Haggren 71)
Andreas Sördin (Mattias Adelstam 78)
Henrik Hermansson
Alexander Rodriguez Eliasson (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Michal Aksamit
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Blerim Mullici
Robert Kjellin
Martin Abrahamsson
Karim El hage

Daniel Jovanovic
Zoran Jovanovic
Awayteam Sub: Migjen Shaqiri (Blerim Mullici 75)
Haris Xhemajli (Daniel Jovanovic 78)
Mahmod Khattab
Nana Piesie
Adnan Zukancic (målvakt)