"Di gule" slog "di blåe" i junior-DM

Ett vilt krigande IFK Malmö lyckades kämpa ner Malmö FF och är nu klart för kvartsfinal i distriktsmästerskapet för juniorer. Detta efter en mycket dramatisk match, där Paul Havn slog in 2-1-målet på straff, med tio minuter kvar att spela.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Att slå Malmö FF i en sådan här match är en prestation som vi kommer att minnas både länge och väl. Vi visste att laget som gjorde minst misstag skulle vinna och att det var vi gjorde inte saken ett dugg sämre.

Vilken fröjd det var för ögat att se när alla använde sitt hjärta och fotbollskunnande på bästa sätt. Samtliga kämpade frenetiskt i 90 minuter och detta var verkligen kollektivets triumf, där ingen ska ha något mer plus än någon annan.

Man måste däremot berömma sammanhållningen som vi har i det här laget. Redan igår på träningen kändes det som om killarna var inne i matchen. De hade gett sig sjutton på att de skulle vinna och vilken lycka när det sedan gick vägen.

Själva matchen hade typisk derbykaraktär, med mycket känslor inblandade. Spelet var väl inte det bästa till en början, men efter hand låste nervknutarna upp sig och det blev en ganska trevlig fotbollsmatch till slut.

Malmö FF – IFK Malmö 1-2 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Ola Möller, Hjärup, Pejvak Oghazi, Malmö, Kujtim Asanovski, Malmö
Mål: 0-1 (28) Edgardo Menjivar, 1-2 (80) Paul Havn (straff)
Varningar: Senad Dugalic 2, Jeton Krasniqi, Rogelio Diaz (IFK)
Utvisningar: Senad Dugalic (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Henry Safi
Carl Holm
Senad Dugalic
Lirim Sali

Mohammed Al-Heich
Edgardo Menjivar
Rogelio Diaz
Jeton Krasniqi
Ahmed Tamim

Paul Havn

Avbytare

Hajriz Maloki (Mohammed Al-Heich 75)
Ahmedin Sudic
Ghassan Talozi
Guner Alievski
Mohammed Kahidani (målvakt)