Havn: "Två kyliga straffar var det"

De är få förunnat att avgöra en match mot Malmö FF. För de flesta stannar det bara vid en dröm. Det var kanske därför inte så konstigt att IFK Malmös Paul Havn bjöd på sitt bästa leende, sedan han blivit matchhjälte i onsdagens DM-åttondelsfinal för juniorer.

– Ja, det är inte varje dag man gör segermålet mot MFF. Men den här matchen ville vi verkligen vinna. Det är alltid så mycket känslor inblandade när vi möts, sade Paul Havn, 17, till ifkmalmo.com.

Han som gjort så många viktiga och avgörande mål tidigare tvekade aldrig när domaren Ola Möller slutligen pekade på straffpunkten i den 79:e minuten. Fram stegade Havn, lade bollen varsamt på plats och satte den säkert till vänster i målet.

– Det enda felet var att målet inte blev godkänt. Gissa om man tyckte det var retfullt till en början. Någon hade tydligen gått för tidigt. De litade tydligen inte hundra på mig, skojade Paul Havn.

Den som haft för bråttom var mittfältaren, Ahmed Tamim, som ville vara säker på att hinna fram på en eventuell retur. Han tjuvade likt Jari Litmanen (läs MFF:s senaste match mot Assyriska), men den här gången var domaren med på noterna.

Man ska komma ihåg att sätta en straff i mål efter att den första blivit avblåst inte är det lättaste. För Paul Havn var det bara att upprepa samma procedur. Och om den första straffen var kylig så vad var då inte den andra – mitt i målet – odiskutabelt.

– Två kyliga straffar var det. Visst är det speciellt när en straff får gå om, men jag har varit med om pressade ögonblick tidigare. Nu ser vi fram emot kvartsfinalen mot MABI, konstaterade Paul Havn, på sitt vanliga, lite småkaxiga sätt.

Paul Havn i aktion i fjolårets Gothia Cup-final mot tyska TSV Buchholz.