Vinst i andra för "di gule"

IFK Malmö hade som väntat heller inget att hämta i poängväg i årets andra Malmöderby mot Bunkeflo IF. Men trots den tionde förlusten för säsongen – 1-3 – fanns det ändå en del positivt att plocka fram.

Framförallt lyckades "gulingarna" med konststycket att vinna andra halvlek mot serieledarna. Detta sedan inhopparen Blerim Mullici sprungit sig fri och hyfsat till siffrorna på två minuters stopptid.

– Det tjänar ingenting till att bara gnälla efter en förlust. Man måste också försöka hitta det som var bra. Och förutom vårt mål gjorde vi en riktigt bra första kvart och stod upp i 90 minuter, summerade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Denna först kvart gick nämligen klart på poäng till hemmalaget. Medan Joakim Moberg i IFK-målet hade det förhållandevis lugnt, osade det till några gånger nere hos Patrik Eklund i Bunkeflo-målet.

De där riktigt farliga chanserna kom man dock inte fram till att skapa. Därför var det egentligen först efter Jens Nordströms kanon, han sköt i steget från 15 meter, fram till 1-0 för Bunkeflo, som matchen vaknade på allvar.

– Jag måste säga att det var ett riktigt klassmål. Sådan flax han fick på det skottet. Men han sätter säkert bara en av tio. Typiskt att han skulle få till det när matchen stod och vägde, menade Anders Grimberg.

Nu dröjde det dock inte mer än tre minuter innan den stora chansen till kvittering uppenbarade sig för IFK Malmö. Men en helt fri Zoran Jovanovic gjorde det onödigt svårt för sig och drog till med en lobb, som gick strax över ribban.

Så istället för lika kunde Bunkeflo IF utöka ledningen tämligen omgående. Först snubblade André Cedermarker in 2-0 i duell med Ali Jasim och två minuter före pausvilan kom 3-0 genom Jens Nordström.

– Mycket i fotboll handlar om att få första målet. Så är det bara. Hade vi gjort 1-0 kanske det hade blivit en helt annan match. Nu gjorde de 1-0, 2-0 och 3-0 ganska snabbt, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Sina flesta chanser kom IFK Malmö att skapa först efter halvtidsvilan. Men trots ett antal fina möjligheter till nätkänning, så fick "di gule" nöja sig med reduceringsmålet av Blerim Mullici, två minuter in på stopptid.

– Man skulle fått en poäng för att ha vunnit andra halvlek. Det skulle ha betytt oavgjort, skämtade Anders Grimberg. Men om deras seger finns det inte något att säga, vi var helt enkelt för små.

– De har klasspelarna och är så pass stabila att de inte behöver gå för fullt. Och skulle det bli oroligt så kan de alltid lägga in en högre växel. De är i varje fall så det känns, fortsatte IFK Malmö-tränaren.

Ta bara en sådan spelare som Jens Nordström. Vilket rörelsemönster han har för att spela i division 2. Men så fick han också tidigare i somras ett erbjudande från Åtvidabergs FF i Superettan, som han dock fick tacka nej till, då klubbarna inte kunde komma överens.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: BUNKEFLO IF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-3
Scorefull: 1-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 836
Referee: Conny Jacobsson, Ljungbyholm, André Ovenberger, Södra Sandby, Jonas Ljungberg, Landskrona
Goal: 0-1 (16) Jens Nordström, 0-2 (38) André Cedermarker, 0-3 (43) Jens Nordström, 1-3 (90+2) Blerim Mullici
Homewarning: Martin Abrahamsson
Home sent of: –
Homempv: Martin Abrahamsson
Awaympv: Jens Nordström
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Michal Aksamit
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Haris Xhemajli
Robert Kjellin
Martin Abrahamsson
Karim El hage

Daniel Jovanovic
Zoran Jovanovic
Hometeam Sub: Blerim Mullici (Karim El hage 63)
Migjen Shaqiri (Haris Xhemajli 63)
Fisnik Alaj (Zoran Jovanovic 75)
Mahmod Khattab
Adnan Zukancic (målvakt)
Awayteam Squad: Patrik Eklund

Morgan Zeba
Mike Owusu
Darko Marasovic
Dejan Lukanic

Martin Larsson
Marcus Nilsson
Ylli Shabani
Erol Bekir

André Cedermarker
Jens Nordström
Awayteam Sub: Tony Flygare (Erol Bekir 72)
Magnus Carlsson (Ylli Shabani 79)
André Birgersson (Martin Larsson 88)
Patrik Åkesson
Nicklas Hammer (målvakt)