Omgång 16: Avgörandets stund för IFK

De båda bottenlagen VMA IK och IFK Malmö gör upp om dyra poäng i den här omgången. För VMA:s vidkommande är det definitivt sista möjligheten att rädda nytt kontrakt. IFK Malmö i sin tur har knappast heller råd att tappa några poäng.

Omgångens största favoritskap får Hässleholm bära i bortamatchen mot Helsingborgs Södra BIS. Göingarna är säkert ute efter revansch efter den sensationella förlusten mot IFK Värnamo.

Lördag 27/8

15:30 Bunkeflo IF – Höllvikens GIF 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: Prestigefyllt derby där tabellettan Bunkeflo drygar ut sin redan digra poängskörd med en stabil seger. Ettan bör vara i säkert förvar.

15:30 VMA IK – IFK Malmö 2
Svenska Spel: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: Bortaseger med viss tvekan. IFK är i grunden ett bättre lag och lär inte tappa två gånger mot tabelljumbon VMA. Jörgen Svenssons frånvaro är ett avbräck, men detta bör dock inte påverka matchutgången.

Söndag 28/8

15:00 Helsingborgs Södra BIS – IFK Hässleholm 2
Svenska Spel: 1: 2.95 X: 3.30 2: 1.65

Kommentar: För IFK Hässleholms del är det bara tre poäng som gäller om hoppet om en kvalbiljett till Superettan ska leva.

17:00 IFK Värnamo – Laholms FK X
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: Veckans svåraste match. Smålänningarna skrällde senast genom att ge IFK Hässleholm sitt första nederlag för säsongen. Nu kan det komma en reaktion, mot ett poängtörstigt Laholms FK. Ett oavgjort resultat lär ligga nära till hands.

17:00 Kristianstads FF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Kristianstad är i likhet med grannen Hässleholm en av omgångens absoluta favoriter. Hemma mot avstigningskandidaten Högaborg missar knappast det formstarka KFF.

17:00 Lunds BK – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: 1: 3.25 X: 3.40 2: 1.55

Kommentar: Målorgien för Ängelholm senast mot VMA IK har förmodligen styrkt självförtroendet inför det svåra bortamötet med Lunds BK. Båda lagen är i stort poängbehov i varsin ända av tabellen, men ÄFF har de matchvinnartyper som LBK inte har någon motsvarighet till.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).