Gul förlust i seriefinalen

IFK Malmö förlorade lördagens seriefinal i division 4 Sydvästra mot tabellettan Team Sandby IF. Matchens enda mål gjordes av Pernilla Nilsson när det endast återstod drygt åtta minuter att spela.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Det sägs att tur och otur jämnar ut sig i längden. Vi vann mot IFK Trelleborg fastän vi kanske inte skulle ha gjort det, medan vi gjorde årets bästa match mot serieledande Team Sandby IF och förlorade själva matchen.

Sett till 90 minuter skapade vi kanske inte så himla många målchanser, men det kändes som vi var det bättre laget i grund och botten. Det syntes på planen, men emellanåt är det också för uppenbart att vi har lite för stor respekt för Sandby.

Vårt stora problem är den sista tredjedelen. Vi spelar oss ofta fint fram, men kommer inte till de där riktiga farliga målchanserna. Mot Team Sandby IF var vi bara riktigt nära mål två gånger. Men så är det när man inte har några naturliga målskyttar.

Jag tycker dock inte att vi på något sätt ska skämmas för vår insats idag. Tjejerna gjorde på nytt ett kanonjobb och även om Malin Strömstedt fick släppa in sitt första seriemål, så stod hon för några riktigt svettiga räddningar.

IFK Malmö – Team Sandby IF 0-1 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Saied Alavei, Malmö
Mål: 0-1 (82) Pernilla Nilsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Malin Strömstedt

Ida Rahn Johansen
Hanna Svendsen
Paulina Nyhlén
Malin Kjell

Carolina Videla
Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Emelie Jansson

Theresé Lövqvist
Hanna Nilsson

Avbytare

Sandra Möller (Theresé Lövqvist 46)
Marie Järlesäter (Emelie Jansson 46)
Malin Tufvesson (Hanna Nilsson 70)
Emelie Andersson
Pernilla Frösslund