Högt tempo i IFK Malmö

IFK Malmö tog sin fjärde raka seger då man på söndagseftermiddagen besegrade ROAR i Roskilde med 32-26 (16-16). Målsättningen nummer ett inför matchen var att få lite bättre snurr på anfallsspelet och med detta lyckades man mycket bra.

Johnni Pedersen och Fredrik Koos alternerade som playmakers och satte upp ett högt tempo i anfallsspelet. Detta utnyttjade främst Theis Husfeldt som hade tidig julafton i första halvlek då han gjorde sju mål.

Även norrmannen Trond Förde Eriksen hade en väldigt bra dag på jobbet. Med sin härliga blick för spelet skapade han ideligen lägen för både linje- och kantspelare som oftast resulterade i mål.

Däremot lyckades vi inledningsvis inte lika bra med målsättning nummer två, det vill säga ett fortsatt tätt försvarsspel, vilket inte minst 16 insläppta mål under första halvlek skvallrar om.

Dock fick vi i andra halvlek också ordning på den detaljen, och släppte, som den matematikkunnige redan räknat ut, endast in tio bollar efter paus. Av dessa kom för övrigt de två sista på ROAR-kontringar i den allra sista minuten efter visst gult slarv.

Kul var det att se Trond Förde Eriksens härliga spelsinne, att se Rickard Roos utmärkta försvarsspel som tvåa i vår 3-2-1-uppställning och att se junioren Fredrik Olofssons sista tio minuter i holken.

Bäste positionen var dock mittsexan, nio mål kom därifrån, men det fanns ytterliggare lägen för 3-4 baljor, och de flesta av dessa lägen skapades av vårt bolltempo samt förstås av Tronds förmåga att hitta luckor i motståndarnas försvarsmur.

Nu blir det träning ograverat i nästa vecka innan det på fredag är dags för Team Sportia Cup hemma i Baltiska Hallen.

Hometeam: ROAR
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-16
Scorefull: 26-32
Arena: Östervångshallen
Crowd: 33
Referee: Morten Kofoed-Glistrup, Frederik Hansen-Juul
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Trond Förde Eriksen
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Niclas Ljungqvist
Trond Förde Eriksen
Daniel Thysell
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Rickard Roos
Johnni Pedersen
William Magnusson
Robin Kukec
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 7
Jonas Jensen 6
Niclas Ljungqvist 4
Daniel Hedlund 3 (2)
Daniel Thysell 3
Trond Förde Eriksen 3
Fredrik Koos 2
Rickard Roos 2
Johnni Pedersen
William Magnusson