Ovan matchhjälte i U-laget

Rockaden att flytta upp mittbacken Carl Holm på topp skulle visa sig vara ett lyckodrag. Holm gjorde två mål och såg till att IFK Malmös U-lag kunde ta sin åttonde raka seger i reservlagsserien division 1 Södra Skåne genom att besegra IFK Klagshamn med 3-1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi började matchen väldigt bra, där vi förde spelet och man kunde se en struktur hur vi ville spela fotboll. Fram till att vi begick ett misstag och fick en utvisning, så hade vi ett stort bollinnehav, men sedan kom otryggheten in och spelarna blev lite rädda.

I halvtid pratade vi om att vi som kollektiv och grupp, måste kunna lita på varandra. Detta tog killarna verkligen till sig och spelet i den andra halvleken kändes betydligt tryggare. Sedan hade vi dessutom några byten som avgjorde matchen.

Jag tycker att vi som lag har en väldigt stark moral och idag hade vi en del spelare som inte fått så mycket matchtid tidigare och några från P89, som fick ta ett oerhört stort ansvar, vilket är mycket positivt.

IFK Malmö – IFK Klagshamn 3-1 (1-1)

Arena: Malmö IP
Domare: Vergim Sabriu, Malmö, Rahmi Ertaban, Malmö, Jon Valentin-Ivan, Malmö
Mål: 1-0 (7) Hajriz Maloki, 2-1 (73) Carl Holm, 3-1 (90+5) Carl Holm
Varningar: Carl Holm, Hajriz Maloki, Henry Safi, Mahmod Khattab, Valon Muslijaj (IFK)
Utvisningar: Jeton Krasniqi (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Abdul Semwanga-Nyende

Henry Safi
Valon Muslijaj
Emil Ankarberg
Mahmod Khattab

Mohammed Al-Heich
Hajriz Maloki
Lirim Sali
Alaa Baker

Jeton Krasniqi
Nana Piesie

Avbytare

Ghassan Talozi (Alaa Baker 31)
Carl Holm (Lirim Sali 34)
Dzevad Nezirevic (Nana Piesie 46)
Senad Dugalic (Carl Holm 55)
Ahmedin Sudic