Viktig seger för P90-1

Efter två förluster och en oavgjord match tog IFK Malmös P90-1 en välbehövlig seger i tisdagens match i P15 Skåne grupp A. Utan att för den sakens skull spela på topp kunde "gulingarna" till slut besegra Landskrona BoIS med 3-1.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Det var väl inte så jättebra spel. Men huvudsaken var att alla verkligen gav järnet och visade att de ville vinna den här matchen, vilket var ett absolut måste för att hoppet om Pojkallsvenskan fortfarande skulle leva.

Landskrona BoIS har faktiskt ett riktigt bra lag. Vi mötte dem på bortaplan i våras och förlorade med 2-5. Men nu var det vi som gjorde första målet och det var såklart oerhört betydelsefullt för matchutgången.

Sedan var det viktigt att vår skyttekung Demokrat Maxhuni fick göra två mål efter att ha haft det tungt i de tre första matcherna. Han var också bäst på plan tillsammans med Mattias Folkeson, Kristoffer Bertolino och Ali Burrniku.

IFK Malmö 1 – Landskrona BoIS 3-1 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-0 (27) Demokrat Maxhuni, 2-1 (49) Demokrat Maxhuni, 3-1 (74) Mattias Folkeson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Maher Touhami
Mattias Folkeson
Kristoffer Bertolino
André Sjöholm

Omar Aouida
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Ali Burrniku
Mustafa Karim
Mustak Awad
Rebar Ali
Senad Habibovic