Överraskande DM-final för P91

Det var egentligen inte mycket som talade för IFK Malmös P91. Men efter en riktigt bragdartad insats, kunde man slå ut Malmö FF med 6-5 på straffar, och spelar på söndagen final i distriktsmästerskapet mot Lunds BK.

När lagen i våras möttes i Malmömästerskapets andra omgång segrade Malmö FF med hela 6-2. Men med riktigt jävlar anamma och en stor matchhjälte i utespelaren Walid Shams, som hoppade in i mål och räddade den sista MFF-straffen, är "gulingarna" nu i DM-final.

En som var särskilt glad i IFK Malmö var målvakten Daniel Sjölin. Före matchen hade nämligen tränaren Lars Lundberg lovat honom femhundra kronor i belöning om han inte släppte in något spelmål.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Innan jag går in på något annat, måste jag erkänna att vi mötte ett mycket bra lag i den här matchen. Men killarna hade verkligen bestämt sig för att vinna och gjorde en riktig bragdmatch.

Den inställningen och moralen som spelarna visade idag var enorm. De gav verkligen allt och kämpade på för att inte Malmö FF skulle få göra något spelmål på oss, vilket också lyckades.

Vi spelade riktigt bra och killarna gjorde precis vad vi hade sagt åt dem att göra i omklädningsrummet. Taktiken var att ligga tätt på deras spelare och inte låta dem vända upp, samt att vi skulle dra ner på tempot när vi hade bollen.

Jag vill ta och berömma hela laget för en kanoninsats. Det är så här det är meningen att vi skall spela i alla matcher och hoppas bara att vi kan göra det i söndagens DM-final, där vi klockan 11:30 möter Lunds BK på Romelevallen i Veberöd.

Malmö FF – IFK Malmö 5-6 (0-0, 0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 5
Domare: Shaban Sylejmani, Malmö
Mål: 1-1 Tobias Rosenlind (straff), 2-2 Tom Stensson (straff), 3-3 Hicham Ali (straff), 4-4 Saiid Zadran (straff), 5-5 Walid Shams (straff), 6-5 Josef Ahmad (straff)
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Daniel Sjölin

Rami Badran
Tom Stensson
Walid Shams
Mateo Mandic

Boris Hrncic
Saiid Zadran
Ernesto Magaljas
Tobias Rosenlind
Josef Ahmad

Hicham Ali

Avbytare

Hamodi Hotait
Manar Ali
Robel Geresus
Yehia Abed El Rehman