Sex matcher kvar för IFK Malmö

Vinsten senast borta mot jumbon VMA IK förde IFK Malmö över nedflyttningsstrecket i Södertvåan. Men ännu är det för tidigt att slå sig till ro. Sex matcher återstår. Härnäst är det Höllvikens GIF som väntar i en mycket svår bortamatch.

Truppen: Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Gamal Bin Saaid, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Emil Ankarberg, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Michal Aksamit.

Aktuellt: Det är endast förstemålvakten Joakim Moberg som är disponibel i lördagens match mot Höllvikens GIF. Abdul Semwanga-Nyende har ont i en tå, Adnan Zukancic i ett knä och Nezir Mehmeti har en bristning i låret.

Av den anledningen väljer IFK Malmö att ha fem utespelare på bänken. Jörgen Svensson är tillbaka efter att ha varit borta av privata skäl mot VMA IK och Emil Ankarberg, ny från Karlslunds IF, lär göra debut.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Både Höllvikens GIF och IFK Malmö behöver ha poäng för att nå upp till sina mål. För deras del gäller en femteplats, medan det för vår del är att förnya kontraktet.

Jag tycker att vi har en positiv formkurva med sju poäng på de fem första höstmatcherna så Höllviken ska definitivt inte känna sig säkra. Helt klart är att det kommer att bli en tuff och jämn tillställning.