Knapp förlust för IFK Malmö

Det blev förlust för division 1-klubben IFK Malmö, om än en knapp sådan, i den första matchen i försäsongsturneringen, Team Sportia Cup. Elitserielaget Lugi HF kunde till slut vinna med 22-20 (11-11).

Detta var nog vår bästa match hittills under försäsongen mot lag på elitserienivå, men tyvärr lyckades vi inte heller denna gång, trots att det var mycket nära, att knipa en skalp mot ett lag från högre division.

Lagen följdes åt under första halvlek med Lugi mestadels i överläge, men vi kom hela tiden igen och gick i slutet av halvleken även upp i ledningen, men Lugi lyckades kvittera innan paus.

I andra halvlek tog det gula laget direkt tag i taktpinnen och vi hade ledning med såvä, 16-14 som 17-15 och hade vi ett antal bra lägen att döda matchen, men lite hafsiga avslut och några tekniska fel gjorde att Lugi istället kom ikapp och gick förbi.

Båda lagen saknade en del spelare, och det kan nog ha gått på ett ut, även om jag menar att avsaknaden av Theis "Husse" Husfeldt hos oss var mest kännbar, då vi i hans frånvaro kändes lite tunna på nio meter.

Positiva insatser idag av Tomas Drivstedt och Fredrik Koos, främst för hans fina första halvlek. I övrigt ett som vanligt utmärkt försvarsspel, men i anfallsspelet har vi mycket mer att ta ut ur laget.

I kvällens andra match besegrade Ajax sin danska kollega Team Helsinge med 35-31. Det innebär att det imorgon klockan 11:30 blir spel om tredje plats för IFK Malmö mot Team Helsinge, medan finalen går klockan 13:30 mellan Lugi och Ajax.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: LUGI HF
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-11
Scorefull: 20-22
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 103
Referee: Krister Andersson, Trelleborg, Per Ola Björk, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund, Jonas Jensen, Rickard Roos, William Magnusson
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Linus Hesselbom
William Magnusson
Robin Kukec
Hometeam Sub: Niclas Ljungqvist 4
William Magnusson 4 (2)
Fredrik Koos 3
Jonas Jensen 3
Daniel Hedlund 2
Johnni Pedersen 2
Daniel Thysell
Trond Förde Eriksen
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –