Inför IFK Malmö – DBK Vången

Det är sällan några stora marginaler när IFK Malmö spelar sina matcher i division 4 Sydvästra. Mindre jämnt lär det knappast bli i lördagens match där "gulingarna" möter DBK Vången med start klockan 14:00.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Ida Rahn Johansen, Hanna Svendsen, Karolina Nilsson, Malin Kjell – Carolina Videla, Johanna Gustavsson, Anna Arnesson, Paulina Nyhlén – Hanna Nilsson, Theresé Lövqvist. Avbytare: Emelie Andersson, Emelie Jansson, Jenny Malmström, Matilda Johansson.

Aktuellt: Mittfältaren Emelie Jansson har varit sjuk och har därför inte kunnat träna den senaste veckan. Men nu ska hon åter vara frisk och åtminstone vara redo för ett inhopp i lördagens hemmamatch mot DBK Vången.

En som dock inte alls är tillgänglig är anfallaren Sandra Möller, som är sängliggandes med feber. Vidare har försvararen Pernilla Frösslund ont i hälsenan och mittfältaren Marie Järlesäter, som gjorde matchens enda mål mot Höllvikens GIF, är på bröllop.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vi har pratat mycket i veckan om att komma fokuserade till matcherna. Nu i slutskedet måste vi vara medvetna om att alla lag kämpar för att ta poäng.

Lördagens motståndare kommer heller givetvis inte att bjuda på någonting, därför måste vi vara på tårna från första början och göra det jobbet som vi både har tränat på och pratat om i veckan.

Det finns inga enkla lösningar, utan bara gå ut och göra sitt jobb. Låter alltid enkelt, men det är inte alltid så lätt att få detta att fungera. Utan någon jämförelse, titta på engelska landslaget och Svennis som har ett kanongäng som han måste få att fungera.