Det var inte pÄ lÄnga vÀgar nÄgon stor match. Men division 1-klubben IFK Malmö gjorde Ätminstone vad man skulle och vann onsdagskvÀllens genrep mot Skurups HB med siffrorna 30-20 (13-10).

Första kvarten spelade vi helt utan koncentration, och under denna period var det endast Tomas Drivstedts fina spel i holken som vÀrmde (?) de gula supportrarna pÄ lÀktaren i Baltiska Hallen.

Skurups HB, som i normala fall spelar i division 2 Södra, hÀngde ocksÄ bra med inledningsvis men i slutet av halvleken började vi sÄ sakteliga dra ifrÄn till en halvtidsledning med tre bollar, 13-10.

Orsaken till detta stod att finna i att mittsexan Daniel Thysell kom in och lyckades styra upp försvarsspelet och fick genom sitt engagemang igÄng laget Àven nÀr det gÀllde den offensiva biten.

Andra halvlek blev totalt sett nÄgot bÀttre, och vi drygade ganska omgÄende ut försprÄnget till en ledning med Ätta mÄl. En liten downperiod kring 50-55:e minuten, varpÄ skÀrpan Äterkom sista fem minuterna dÄ vi gick ifrÄn till slutliga 30-20.

Inte pÄ nÄgot sÀtt nÄgon stor insats frÄn vÄr sida, men det skall inte heller ett genrep vara. Vi fÄr nu trÀna i lugn och ro i en vecka, och slipa pÄ lite detaljer, innan det Àr dags för seriepremiÀr hemma mot Olympic/Viking torsdagen den 22 september klockan 19:00.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: SKURUPS HB
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-10
Scorefull: 30-20
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 69
Referee: Katja MÄnsson, Lund, Mikael Gustavsson, Helsingborg
Goal: –
Homewarning: Jonas Jensen, William Magnusson
Home sent of: –
Homempv: Daniel Thysell
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Linus Hesselbom
William Magnusson
Hometeam Sub: Niclas Ljungqvist 5
Theis Husfeldt 5 (1)
Jonas Jensen 4
Daniel Thysell 3
Rickard Roos 3
William Magnusson 3
Daniel Hedlund 2 (1)
Johnni Pedersen 2
Trond Förde Eriksen 2
Fredrik Koos
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –