Gul seger i genrepet

Det var inte på långa vägar någon stor match. Men division 1-klubben IFK Malmö gjorde åtminstone vad man skulle och vann onsdagskvällens genrep mot Skurups HB med siffrorna 30-20 (13-10).

Första kvarten spelade vi helt utan koncentration, och under denna period var det endast Tomas Drivstedts fina spel i holken som värmde (?) de gula supportrarna på läktaren i Baltiska Hallen.

Skurups HB, som i normala fall spelar i division 2 Södra, hängde också bra med inledningsvis men i slutet av halvleken började vi så sakteliga dra ifrån till en halvtidsledning med tre bollar, 13-10.

Orsaken till detta stod att finna i att mittsexan Daniel Thysell kom in och lyckades styra upp försvarsspelet och fick genom sitt engagemang igång laget även när det gällde den offensiva biten.

Andra halvlek blev totalt sett något bättre, och vi drygade ganska omgående ut försprånget till en ledning med åtta mål. En liten downperiod kring 50-55:e minuten, varpå skärpan återkom sista fem minuterna då vi gick ifrån till slutliga 30-20.

Inte på något sätt någon stor insats från vår sida, men det skall inte heller ett genrep vara. Vi får nu träna i lugn och ro i en vecka, och slipa på lite detaljer, innan det är dags för seriepremiär hemma mot Olympic/Viking torsdagen den 22 september klockan 19:00.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: SKURUPS HB
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-10
Scorefull: 30-20
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 69
Referee: Katja Månsson, Lund, Mikael Gustavsson, Helsingborg
Goal: –
Homewarning: Jonas Jensen, William Magnusson
Home sent of: –
Homempv: Daniel Thysell
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Linus Hesselbom
William Magnusson
Hometeam Sub: Niclas Ljungqvist 5
Theis Husfeldt 5 (1)
Jonas Jensen 4
Daniel Thysell 3
Rickard Roos 3
William Magnusson 3
Daniel Hedlund 2 (1)
Johnni Pedersen 2
Trond Förde Eriksen 2
Fredrik Koos
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –