Viktigt skede för IFK Malmö

Striden kring det nedre strecket i Södertvåan går vidare med fyra omgångar kvar. För nian IFK Malmös del väntar närmast matcher mot två av huvudkonkurrenterna, Laholms FK borta nu på lördag och Högaborgs BK nästa söndag på hemmaplan.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Karim El hage, Emil Ankarberg, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Gamal Bin Saaid.

Aktuellt: IFK Malmö har inte alls åkt på många avstängningar i höst. Tidigare har man bara haft Migjen Shaqiri borta av den anledningen. Men mot Laholms FK får "gulingarna" klara sig utan lagkaptenen Martin Abrahamsson.

Stortalangen Daniel Jovanovic är åter fit for fight efter att ha haft maginfluensa under förra veckan. Spela kan även mittbacken Michal Aksamit göra. Han var febersjuk fram tills igår (läs onsdag), men tränade på torsdagen.

Värre är det med anfallaren Nana Piesie som åkte på en riktigt rejäl smäll i onsdagens U-lagsmatch mot BK Flagg. Det smärtade till och Piesie tvingades bryta matchen redan efter en dryg kvart med en blödning i sätesmuskeln.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det är en riktig sexpoängsmatch på lördag. Vi vet att vi nu har Laholms FK bakom oss och förhoppningsvis är situationen den samma även efter att matchen är färdigspelad.

Laholm var dock länge klart före oss i tabellen. Men de har inte alls tagit många poäng i höst och vi har segat oss förbi. Nu ser de såklart sin chans att åter passera oss och vi får vara beredda på en oerhört tuff fight. Men vi ska fortsätta att sälja oss dyrt.