Nu eller aldrig för IFK Malmö

Det är på söndag som IFK Malmö skall ta ett stort steg mot ett förnyat kontrakt. Vid seger över värste konkurrenten Högaborgs BK har "gulingarna" tre poängs försprång till nästjumbon inför de två avslutande omgångarna i Södertvåan.

Vad värre är att en förlust för "di gule" skulle innebära det rakt motsatta. Då finns det hastigt, men mindre lustigt, en hel del som talar för att det blir division 3-spel på Malmö IP nästa säsong.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Adnan Zukancic – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Emil Ankarberg, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Gamal Bin Saaid, Nana Piesie.

Aktuellt: Det som oroar inför årets viktigaste match för IFK Malmö är avstängningarna på mittbacken Michal Aksamit och anfallaren Migjen Shaqiri. Positivt är dock att lagkaptenen Martin Abrahamsson åter är tillbaka efter avtjänat straff.

Målvakten Joakim Moberg fick i senaste matchen finna sig i att sitta på bänken. Mot Högaborgs BK är han inte ens med i 16-mannatruppen på grund av sjukdom. Som väntat går Adnan Zukancic in och tar hans plats.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: De tekniska detaljerna får komma i andra hand. Här måste det jobbas för fullt för IFK Malmös framtid då allt annat än en seger kan bli mycket ödesdigert.

Vem som helst kan förstå att detta är årets viktigaste match för oss och vi måste se allvaret i hela situationen. Det är bara att ta på blåstället och fokusera ordentligt för att detta skall kunna få ett trevligt slut.

När denna match är spelad återstår bara två omgångar. Det är klart att Högaborg ser sin chans att rycka. Men vi hoppas att hemmaplan för oss är en fördel och att det kommer att fälla avgörandet i slutändan.