Kvalklart för IFK Malmö

IFK Malmö får chansen att för andra året i rad kvala sig till division 3. Efter stabila 3-0 mot Borgeby FK i den näst sista omgången i division 4 Sydvästra har nu "gulingarna" säkrat den så viktiga andraplatsen.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Nu är "första halvlek" snart färdigspelad, endast sista seriematchen mot Åkarps IF återstår. Då gäller det att ladda för "andra halvlek", som jag har valt att ha som min benämning på det kommande kvalet.

Det har väl inte alltid gått perfekt spelmässigt. Men vi har en bra trupp och har gjort det alldeles utmärkt sett till våra förutsättningar. Faktum är att vi så här långt bara har släppt in ett enda mål i höst och åtta sammanlagt på hela året.

Utdelningen kom fantastiskt snabbt i dagens match, med 2-0, redan efter fyra minuters spel. Sedan kontrollerade vi matchen fullständigt och kunde gå fram till en oerhört stabil seger med 3-0.

Även om de två första målen var ganska turliga så var segern fullt välförtjänt. Borgeby FK hade nämligen inte någon direkt farlig målchans på hela matchen, så resultatet var faktiskt lite i underkant.

IFK Malmö – Borgeby FK 3-0 (3-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Salah Aziz, Malmö
Mål: 1-0 (3) Anna Arnesson, 2-0 (4) Marie Järlesäter, 3-0 (36) Paulina Nyhlén
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Malin Strömstedt

Ida Rahn Johansen
Hanna Svendsen
Karolina Nilsson
Malin Kjell

Paulina Nyhlén
Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Marie Järlesäter

Hanna Nilsson
Sandra Möller

Avbytare

Jenny Malmström (Marie Järlesäter 58)
Matilda Johansson (Paulina Nyhlén 74)
Urszula Striner (Sandra Möller 79)
Emma Skatka
Mimmi Wetterholtz