Seger med ett mål för IFK Malmö

Två spöken – två segrar. Med tanke på hur det såg ut förra säsongen kan IFK Malmö därför inte vara annat än nöjda med sitt facit hittills, vinst i premiären mot Olympic/Viking HK och på lördagen mot Kärra HF, 25-24 efter 18-11 i halvtid.

Vi gjorde en väldigt bra första halvlek frånsett att vi inte kom igång försvarsmässigt första kvarten. Tomas Drivstedt fick inte alls någon hjälp och vi kände oss tvungna att göra ett tidigt byte på målvaktssidan.

I samband med målvaktsbytet tog vi också en timeout. Dessa två faktorer gjorde att vi kunde skärpa till vårt försvarsspel och gå från underläge 8-10 fram till en solklar halvtidsledning med 18-11.

När vi gick ut till den andra halvleken var vi nästan för positiva. Det offensiva spelet var inte alls bra. Vi stressade alldeles för mycket, vi tog snabba avslut och tappade bollar, vilket ledde till kontringar och en del onödiga baklängesmål.

Däremot visade vi vilka härliga vinnarskallar som det finns i det här laget. Trots att det såg tungt ut ett tag, vek vi aldrig ner oss, utan fortsatte att kämpa för fullt och det gav utdelning då vi de sista fem minuterna kunde ta tag i spelet och vinna med ett mål.

Under sista tio minuterna kunde vi mycket väl ha ryckt på nytt då vår målvakt, Sinisa Strmecki, gjorde några viktiga räddningar. Men framåt fortsatte det att kärva, till exempel brände Daniel Hedlund ett bra läge på sin kant och Theis Husfeldt missade en straff.

Dessa två poäng kan komma att visa sig vara mycket viktiga. Kärra HF är ett riktigt bra lag, speciellt hemma i Angereds Sporthall och de kommer säkert att ställa till med en och annan skräll. Så vi kan inte vara annat än mycket nöjda över poängen.

Lite tråkigt var dock att William Magnusson fick rött kort med bara sekunder kvar att spela, sedan han stoppat deras målvakt från att göra ett utkast. Och med de nya reglerna så innebär det avstängning i nästa match.

Målvakten Sinisa Strmecki i all ära. Men Niclas Ljungqvist och Jonas Jensen var minst lika duktiga. Jensen gjorde även den här gången sju mål, medan Ljungqvist tredubblade sitt facit från premiären och satte sex strutar i mål.

Hometeam: KÄRRA HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-18
Scorefull: 24-25
Arena: Angereds Sporthall
Crowd: 112
Referee: Tony Rimstedt, Halmstad, Håkan Josefsson, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Mikael Mellegård 2, Hans Johansson, Kristian Bliznac
Home sent of: –
Homempv: Hans Johansson
Awaympv: Sinisa Strmecki
Hometeam Squad: Patrik Hansson
Peter Wadseth

Mattias Liifw
Mikael Mellegård
Magnus Björklund
Tobias Küller
Christoffer Eriksson
Hamed Khazrai
Andreas Roswall
Hans Johansson
Gustav Almkvist
Marcus Gustavsson
Kristian Bliznac
Nolan Orozco
Hometeam Sub: Andreas Roswall 6
Hans Johansson 6
Magnus Björklund 4 (4)
Christoffer Eriksson 2
Kristian Bliznac 2
Tobias Küller 2
Hamed Khazrai
Mikael Mellegård
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Willam Magnusson
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 8 (3)
Jonas Jensen 7
Niclas Ljungqvist 6
Johnni Pedersen 2
Trond Förde Eriksen
William Magnusson