Inför Åkarps IF 1 – IFK Malmö

Kvalplatsen är i hamn efter stabila 3-0 mot Borgeby FK. Detta till trots är det bara seger som gäller för IFK Malmö i den sista omgången i division 4 Sydvästra då man klockan 15:00 på söndagen möter Åkarps IF.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Malin Kjell, Ida Rahn Johansen, Hanna Svendsen, Matilda Johansson – Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Anna Arnesson, Paulina Nyhlén – Hanna Nilsson, Sandra Möller. Avbytare: Emelie Jansson, Marie Järlesäter, Pernilla Frösslund, Annica Påhlsson (målvakt).

Aktuellt: Mittbacken Karolina Nilsson är borta på en sedan länge planerad arbetsresa till Portugal. Dessutom har Carolina Videla fortfarande känning i baksidan av låret och Emelie Andersson är ännu inte frisk från sin febersläng.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Vi har haft några bra träningspass den här veckan, så vi kommer att ge allt på söndag. Matchen ser vi nämligen som ett led i förberedelserna inför kvalet.

Så det blir inte att gå ut och ställa skorna, utan full rulle från start. Det är viktigt för självförtroendet att visa att vi är värda den kvalplats som vi har spelat till oss. Jag anser faktiskt att alla fotbollsmatcher är viktiga att vinna.

Kan inte förstå tränare som ibland pratar om att detta bara är en träningsmatch. Vad då, bara en träningsmatch? För att få in rätt vinnarinstinkt i laget, så måste varje match, betraktas som en tävlingsmatch.

Annars finns det alltid en viss risk att spelare börjar fundera om matchen är viktig eller om det bara är en träningsmatch. Alla matcher, och då menar jag alla, ska spelas med inställningen att de ska vinnas!