Ödesmatch eller inte för IFK Malmö?

Ödesmatchen mot Högaborg är nyss avklarad för IFK Malmö. Ytterligare en kan det bli i sista omgången mot Lunds BK. Blir det dock minst oavgjort på lördagen mot Ängelholms FF, samtidigt som Högaborg förlorar mot Höllviken, så är kontraktet klart redan innan.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Emil Ankarberg, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Gamal Bin Saaid, Nana Piesie.

Aktuellt: Sist var det mittbacken Michal Aksamit och anfallaren Migjen Shaqiri som IFK Malmö tvingades undvara på grund av avstängning. Mot Ängelholms FF är det mittfältaren, Zoran Jovanovics, tur.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Detta är en oerhört svår bortamatch, där vi får vara riktigt rädda om den poängen som vi har från start. Jag tror att det kan komma att betyda mycket om vi får ha den kvar.

Samtidigt behöver Ängelholm en seger för att inte riskera att tappa sin fjärde plats. Något som vi skall göra allt för att stoppa. För tar vi en poäng, så kan kontraktet vara säkrat och då slipper vi en helt avgörande match i sista omgången.