Omgång 21: Kamp in i det sista

Får undertecknad rätt i sina profetior kommer bottenstriden att vara avgjord efter den 21:e omgången i Södertvåan. Däremot kommer kampen om platserna till nya division 1 att leva ända in i det sista.

Lördag 1/10

15:30 Högaborgs BK – Höllvikens GIF 2
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Så dåligt som Högaborgs BK spelade senast mot IFK Malmö finns det inget som talar för något annat än en ny förlust och med största sannolikhet en plats i division 3 nästa säsong. Turbulensen under veckan, då tränaren Jonas Wirmola har blivit sparkad, har knappast gjort saken lättare. Höllviken, som visserligen inte har något mer än äran att spela för, vinner, för att man helt enkelt är ett bättre lag än vad Högaborg är.

15:30 Kristianstads FF – Helsingborgs Södra BIS 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Vill det sig riktig illa för Kristianstads FF kan man helt plötsligt tvingas kvala till nya division 1. Det är därför av yppersta vikt att det blir en seger mot Helsingborgs Södra. Något som det också blir, om än en knapp sådan.

15:30 Laholms FK – IFK Hässleholm 2
Svenska Spel: 1: 2.95 X: 3.30 2: 1.65

Kommentar: IFK Hässleholm ser ut att sluta tvåa i årets division 2 Södra Götaland, även om det är en plats som är långtifrån säkrad. Detta till trots skulle det förvåna mig mycket om Hässleholm tappar tre poäng till Kristianstads FF under de två avslutande omgångarna. Särskilt som man kommer att slå Laholm.

15:30 Lunds BK – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel: 1: 3.60 X: 3.55 2: 1.45

Kommentar: Lunds BK kan komma att behöva ytterligare en poäng för att definitivt säkra kontraktet inför den sista omgången. En poäng som man dock varken kommer att ta, eller som lär behövas. Högaborg kommer nämligen inte att vinna sina två återstående matcher. Samtidigt kommer Bunkeflo att säkra seriesegern genom att vinna lördagens match på Klostergården.

15:30 Ängelholms FF – IFK Malmö X
Svenska Spel: 1: 1.30 X: 3.90 2: 4.50

Kommentar: Undertecknad tror att det blir ett kryss mellan Ängelholms FF och IFK Malmö. Ett tecken som skulle innebära att ÄFF (då Värnamo kommer att slå Laholm) inte är mer än femma i tabellen inför den sista omgången. Blir det dessutom en tvåa mellan Högaborgs BK och Höllvikens GIF så är kontraktet säkrat för "di gule".

Söndag 2/10

15:00 IFK Värnamo – VMA IK 1
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Det har sedan länge stått klart att VMA IK får lämna division 2 redan efter en säsong. Trots det har laget fortsatt att kämpa på bra efter sina resurser. Någon poäng blir det dock inte mot Värnamo, som därmed tar klivet upp på en fjärde plats i Södertvåans tabell.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).