Senaste matchen mot Högaborgs BK gav hopp för IFK Malmö i kampen om förnyat kontrakt i Södertvåan. Men efter lördagens storförlust, 1-6 (0-4), borta mot tabellfyran Ängelholms FF är "gulingarna" nu nästan tillbaka på ruta ett igen.

Detta eftersom Höllvikens GIF samtidigt gjorde en plattmatch uppe på Harlyckans IP och förlorade med 1-3 mot Högaborgs BK. Helsingborgarna bytte därmed plats med IFK Malmö, som åter är nästjumbo, på sämre målskillnad, inför den sista omgången.

– Nu blir det dessvärre ett avgörande i sista mot Lunds BK. Men tack vare Laholms seger över Hässleholm och Bunkeflos över Lund, så har vi fortfarande avgörandet i egna händer, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

I IFK Malmö försökte man alltså se positivt på det hela även efter tragiska 1-6 mot Ängelholms FF. Gör man bara sitt jobb och slår Lunds BK i den avslutande omgången, så blir det spel i division 2 även nästa år.

Det som främst talar för "di gule" är att man har hemmaplan och har Zoran Jovanovic åter efter avstängning. Dessutom har faktiskt fortfarande IFK Hässleholm något att spela för då man möter Högaborg.

– Hässleholm kan inte vara hundra procent säkra på att komma bland de fyra första. Så de måste ta och slå Högaborg. Skulle de göra det så räcker det att vi får oavgjort mot Lunds BK, betonade Anders Grimberg.

Insatsen mot topplaget Ängelholms FF, hörde, precis som siffrorna antyder, till IFK Malmös sämsta i år. Det var inte mycket som gick "gulingarnas" väg den här regniga första lördagen i oktober.

Sett till chanserna var det dock betydligt jämnare än 6-1. Någon räknade ut att Ängelholms FF hade 12-11 i avslut. En statistik som stämde någorlunda bra överens med hur det såg ut ute på planen.

– Vårt enda mål kom på det femte friläget. Dessförinnan hade vi alltså bränt fyra rena frilägen och ett antal andra klara målchanser. Det är sorgligt, summerade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö.

"Di gules" tröstmål kom vid ställningen 5-0 till hemmalaget och så sent som i den 79:e minuten. Att inhoppande, Fisnik Alaj, till slut satte ett mål, efter att han tidigare missat tre frilägen, hjälpte alltså föga.

Det här var som sagt en match, där inte något stämde. Ängelholms FF satte sina två första chanser, medan IFK Malmö sumpade sina. Karim El hage hade till exempel en boll på mållinjen, som hade gått in om han bara hade fått på ett hårdare skott.

– Sedan släppte vi till för enkelt där bak. Av de sex målen var säkert fyra på fasta situationer. Vi spelade verkligen som ett äkta bottenlag, kommenterade Anders Grimberg besviket.

– Det var inte tillräcklig aggressivitet och alldeles för ofta saknade vi pondus. Några av deras mål tillkom för att vi inte var riktigt med i matchen. Så som vi agerade i den här matchen får vi bara inte göra.

Många "om" och "men" är det inför avgörandet. Det finns många olika scenarier som kan inträffa. Men för att vara på den säkra sidan är det bäst om IFK Malmö besegrar Lunds BK på Malmö IP nästa söndag. Då är det inget snack om saken.

– Visst blir det en tuff uppgift, men vi skall bara klara detta. IFK Malmö skall vara ett division 2-lag även nästa säsong. Det ska vi i ledarstaben och spelarna göra allt för att se till, avrundade Anders Grimberg.

Hometeam: ÄNGELHOLMS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 4-0
Scorefull: 6-1
Arena: Ängelholms IP
Crowd: 198
Referee: Daniel Persson, Skurup, Andreas Ekberg, Lund, Fredrik Lindén, Svedala
Goal: 1-0 (9) Jonas Axeldahl, 2-0 (14) Christian Augustsson, 3-0 (40) Mattias Eriksson, 4-0 (42) Niklas Gudmundsson, 5-0 (51) Jonas Axeldahl, 5-1 (79) Fisnik Alaj, 6-1 (82) Mattias Eriksson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Jonas Axeldahl
Awaympv: Martin Abrahamsson
Hometeam Squad: Roger Christensson

Per Vig
Martin Persson
Daniel Johansson
Christoffer Dahlström

Christian Augustsson
Christoffer Skoog
Felix Erlansson
Niklas Gudmundsson

Mattias Eriksson
Jonas Axeldahl
Hometeam Sub: Zlatko Sarajlic (Christian Augustsson 64)
Gustav Warfving (Niklas Gudmundsson 64)
Sandro Garcia (Christoffer Dahlström 72)
Marcus Holgersson
Marcus Nilsson (målvakt)
Awayteam Squad: Abdul Semwanga-Nyende

Ali Jasim
Emil Ankarberg
Robert Kjellin
Gamal Bin Saaid

Daniel Jovanovic
Martin Abrahamsson
Haris Xhemajli
Karim El hage

Jörgen Svensson
Blerim Mullici
Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Daniel Jovanovic 46)
Michal Aksamit (Emil Ankarberg 46)
Nana Piesie (Blerim Mullici 46)
Mahmod Khattab
Joakim Moberg (målvakt)