Mental hårdsmälta i IFK Malmö

Det blev förlust för IFK Malmö mot nykomlingen H 65 med 23-29 (10-10). Jag trodde inte att jag skulle behöva ta ordet underskattning i min mun om denna IFK-årgången, men jag kan tyvärr konstatera ett klockrent fall av detta syndrom.

Vi hade pratat om att vi inte fick gå i den fällan, men det verkar som vårt agerande idag styrdes av det undermedvetna.

Detta var ju en match vi bara inte fick tappa poäng i, och det var väl egentligen ingen, och däri ligger nog problemet, som trodde att det skulle kunna gå så fullkomligt åt fanders som det gjorde.

I pausen bestämde jag mig för att överhuvudtaget inte nämna första halvlek så dålig som den var, för chansen att andra akten skulle vara sämre fanns nästan inte på kartan. Men ack så jag bedrog mig.

I första halvlek var det trots allt okej bakåt, trots nästan inga målvaktsräddningar så blev det bara tio insläppta, men framåt var skärpan i det närmaste helt obefintlig, missade frilägen och straffar, tekniska fel, okoncentration och elände.

Med rätt koncentration borde vi haft en ledning på 3-4 mål i halvlek, men vi fick nöja oss med 10-10.

Andra halvlek blev ännu sämre, i det närmaste totalt usel. Till exempel släppte vi in 19 (nitton) mål, på dessa 30 minuter. Det hade gett godkänt betyg om den siffran hade gällt för hela matchen.

Om spelarna haft betalt per match så är det bara två eller möjligen tre som kunna fylla på lönekuvertet efter dagens insats.

Bäst för dagen, och den ende med riktig hundraprocentig fokus var mittsexan Daniel Thysell, men även norrmannen Trond Förde Eriksen, och i viss mån dansken Jonas Jensen får godkänt.

Nu jublade H 65 välförtjänt efter en riktig kämpainsats, och jublade gjorde också alla våra konkurrenter som vill till allsvenskan.

Resultaten har hittills passat oss ganska bra, till exempel förlorade Olympic/Viking sin tredje raka igår, och med de förväntade två poängen idag hade vi haft sex poäng ner till O/V. Men det guldläget kunde vi alltså inte förvalta.

Nu har vi två tuffa matcher framför oss, IFK Trelleborg borta på onsdag och en vecka senare Ystads IF i Baltiska Hallen.

Med sex poäng i ryggen hade vi kunna gå in i dessa möten ganska avslappnat och ta de två poäng vi kalkylerat med. Men nu har vi lagt press på oss själv, och två poäng av de fyra som står på spel är nu den minsta tillåtna poängskörden.

Nej, nu försöker vi glömma den här skiten och försöker få en god natts sömn för att rensa de slaggprodukter en sådan här upplevelse lämnar efter sig, men det blir nog till att brottas några varv med kudden innan John Blund kommer.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: H 65
Awayteam form: –
Scorehalf: 10-10
Scorefull: 23-29
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 278
Referee: Håkan Josefsson, Halmstad, Tony Rimstedt, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell, Fredrik Koos, Jonas Jensen, Niclas Ljungqvist, Rickard Roos, Trond Förde Eriksen
Home sent of: –
Homempv: Daniel Thysell
Awaympv: Darry McCormack
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki
Fredrik Olofsson

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Linus Hesselbom
Robin Kukec
Hometeam Sub: Daniel Thysell 5 (1)
Theis Husfeldt 5
Trond Förde Eriksen 5
Fredrik Koos 2
Jonas Jensen 2
Niclas Ljungqvist 2
Daniel Hedlund
Rickard Roos
Awayteam Squad: Petter Rankell
Christoffer Lindahl

Daniel Gustavsson
Jakob Norlöv
Darryl McCormack
Daniel Johansson
Stefan Johnsson
Lee Scofield
Niklas Abrahamsson
Alfred Lindskog
Niklas Breisner
Carl-Christian Olsson
Johan Börjesson
Dan Wallin
Awayteam Sub: Darryl McCormack 9
Johan Börjesson 7 (1)
Stefan Johnsson 5
Daniel Johansson 3
Niklas Abrahamsson 3
Carl-Christian Olsson 2