Omgång 22: Högaborg får lämna

Det blev helt fel i förra omgångens Södertvåantips här på ifkmalmo.com. Bottenstriden skulle vara avgjord inför avslutningen hette det. Nu blir det istället en rafflande kamp in i det sista beträffande såväl upp- som nedflyttning.

Söndag 9/10

14:00 Bunkeflo IF – Kristianstads FF 2
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Motivation slår klass. Bunkeflo IF säkrade seriesegern genom att 1-0-besegra Lunds BK i den senaste omgången. Man är nu i full gång med förberedelserna inför kvalet mot Jönköpings Södra IF och då räcker helt enkelt inte motivationen till för att slå Kristianstads FF som behöver vinna för att ta en plats i nya division 1.

14:00 Helsingborgs Södra BIS – IFK Värnamo 2
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: IFK Värnamo är det laget som inför avslutningen ligger sämst till för att komma bland de fyra främsta och därmed säkra en plats i division 1 Södra nästa säsong. Förmodligen räcker det inte att Värnamo besegrar Helsingborgs Södra, utan det blir till att kvala för smålänningarna.

14:00 Höllvikens GIF – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Ängelholms FF imponerade både mål- och spelmässigt då man 6-1-besegrade IFK Malmö i den senaste omgången. Styrkt av den segern slår man också Höllvikens GIF och kommer därmed att sluta fyra i Södertvåan. En plats som innebär spel i Söderettan nästa säsong.

14:00 IFK Hässleholm – Högaborgs BK 1
Svenska Spel*: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: Hässleholm har efter den något oväntade förlusten uppe i Laholm, ännu inte säkrat sitt avancemang till nya division 1. Något som Högaborgs BK verkligen får lida för. Göingarna är normalt sett flera klasser bättre än helsingborgarna, som strider för nytt kontrakt, och kommer att vinna. Därmed blir det Högaborg, som tillsammans med särklassiga jumbon, VMA IK, får lämna serien i negativ bemärkelse.

14:00 IFK Malmö – Lunds BK 1
Svenska Spel*: 1: 2.10 X: 2.65 2: 2.55

Kommentar: Det kan räcka med oavgjort för nytt kontrakt, men för att helt vara på den säkra sidan, måste IFK Malmö vinna epilogen mot Lunds BK. Något som också "gulingarna" ser till att göra. Lund behöver dock inte misströsta. Då Hässleholm samtidigt slår Högaborg blir det division 2-fotboll även på Klostergården nästa säsong.

14:00 VMA IK – Laholms FK 2
Svenska Spel: Ej spelbar

Kommentar: Den enda matchen där inget annat än äran står på spel. Laholms FK säkrade definitivt sitt kontrakt genom imponerande 3-0 senast mot IFK Hässleholm, medan det sedan länge stått klart att VMA IK får lämna serien redan efter en säsong. Matchens värde till trots kommer LFK att vinna, då det helt enkelt råder klasskillnad mellan lagen.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).