Tvåan eller trean för IFK Malmö?

På söndagen avgörs definitivt IFK Malmös öde i Södertvåan. Då möter man den ena bottenkonkurrenten Lunds BK i en riktig ödesmatch på Malmö IP. Ett LBK, som själva behöver en poäng, för att vara säkra på att få stanna kvar.

För Malmögulingarna krävs det vinst om inte Högaborg förlorar mot IFK Hässleholm. Då räcker det med oavgjort mot "Krubban". En utgång som skulle innebära att både Lunds BK och IFK Malmö spelar division 2-fotboll nästa säsong.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Emil Ankarberg, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Gamal Bin Saaid, Nana Piesie.

Aktuellt: Karim El hage, vänsteryttermittfältaren i IFK Malmö, är knäskadad och missar avslutningen mot Lunds BK. Det gör också Haris Xhemajli, som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Ängelholms FF.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi kan till skillnad från Lunds BK inte vara rädda om den poängen som vi har från matchstart. För vinner Högaborg så räcker det inte med oavgjort för vår del.

Den första tanken som far är att vi definitivt inte får förlora. Sedan får vi se vilka öppningar som finns under matchen, beroende på vad som händer i Hässleholm. Det avgör vad man är nöjd med och inte nöjd med, när matchen är över.