Inför IFK Osby – IFK Malmö

Man är medvetna om att det kommer att bli tufft. Men IFK Malmö kommer att göra sitt yttersta och går givetvis för seger då man klockan 13:00 på söndagen träder in i division 3-kvalet med bortamatch mot IFK Osby, som slutade åtta i den östra trean.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Ida Rahn Johansen, Hanna Svendsen, Karolina Nilsson, Malin Kjell – Jenny Malmström, Johanna Gustavsson, Anna Arnesson, Paulina Nyhlén – Hanna Nilsson, Carolina Videla. Avbytare: Emelie Jansson, Marie Järlesäter, Matilda Johansson, Sandra Möller, Annica Påhlsson (målvakt).

Aktuellt: Förutom knäskadade Theresé Lövqvist är det bara Emelie Andersson som tvingas stå över söndagens kvalmatch. Emelie, var med och joggade tidigare i veckan, men måste ta det lugnt för att inte riskera få en hjärtmuskelinflammation.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Såg Osby i förra helgens inledande kvalmatch, borta mot Skurup. Osby vann med 3-2 och såg starka ut. Detta gör att läget inför vår match på söndag är mycket enkelt. Det är bara vinst som gäller!

Veckans träningar har varit mycket bra och alla spelare har varit "taggade" och det har märkts att vi har en viktig match framför oss. Därför är jag övertygad om att vi har stora chanser att vinna söndagens match.

Fotboll är en kamp- och viljesport och vilja har verkligen dagens IFK-lag. Har tränat många lag på olika nivåer, men den viljan att vinna som finns i IFK Malmös damlag är underbar att jobba med.

Eftersom nästan samtliga spelare är friska har det varit svårt att ta ut startelvan till söndag. Det är en sådan match där man önskar att alla 16 spelarna som har kämpat på träningarna under veckan kan få starta.