IFK Malmö har chansen kvar

Det såg spelmässigt mycket bra ut för IFK Malmö i den första kvalmatchen till division 3 mot IFK Osby. Och då det blev oavgjort, 1-1, så lever drömmen om trean i högsta grad inför nästa söndags direkt avgörande match mot Skurups AIF.

Enda lilla minuset för "gulingarnas" del var att man förlorade straffsparkstävlingen. Skulle det bli vinst med 3-2 mot Skurup, samma siffror som IFK Osby vann med förra helgen, så är det Osby som får spela division 3-fotboll även nästa säsong.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Jag tycker att vi som helhet var det bättre laget, men tyvärr lyckades vi inte få in mer än en boll i nät. Vi spelade stundtals en mycket bra fotboll och tjejerna hade verkligen varit värda att vinna den här matchen.

Det var riktigt skoj att Jenny Malmström följde upp de fina träningarna under veckan och gjorde en sådan kanonmatch. Och Sandra Möller visade ännu en gång hur farlig hon är framför mål.

Men trots allt kan vi njuta av veckan som vi har framför oss. Det gäller att vi vinner med två måls marginal mot ett Skurup som överhuvudtaget inte har något annat än äran att spela för. Vi har så pass bra lag att det skall vi kunna klara av.

Dessutom vill jag tacka det trettiotalet supporters som hade kommit för att stötta oss, antingen genom att åka med i spelarbussen, eller ta sig dit på egen hand. Det är bara att hoppas på ännu mer folk nästa söndag på Malmö IP.

Straffmålen: 1-2 Paulina Nyhlén, 2-2 Frida Rosdahl, 2-3 Johanna Gustavsson, 3-3 Pernilla Boström, 3-4 Hanna Svendsen, 4-4 Klara Granheimer, 5-4 Johanna Nilsson, 6-4 Anette Storm

IFK Osby – IFK Malmö 1-1 (1-0)

Arena: Osby IP
Domare: Malin Sjöstrand, Hässleholm, Jan-Christer Stenshammar, Hässleholm, Per-Ola Knutsson, Vankiva
Mål: 1-0 (24) Nelly Strid Kjellsson, 1-1 (67) Sandra Möller
Varningar: Paulina Nyhlén (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Malin Strömstedt

Ida Rahn Johansen
Hanna Svendsen
Karolina Nilsson
Malin Kjell

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Paulina Nyhlén

Hanna Nilsson
Carolina Videla

Avbytare

Sandra Möller (Carolina Videla 30)
Emelie Jansson
Marie Järlesäter
Matilda Johansson
Annica Påhlsson (målvakt)