Ordentlig smäll för IFK Malmö

I DVD-filmen på väg till Karlskrona delades det ut många feta smällar, men tyvärr råkade IFK Malmö ut för den för dagen fetaste smällen på käften då man förlorade söndagens bortamatch med de smått otroliga siffrorna 23-35 (12-19).

Vi skaffade oss ett väldigt dåligt utgångsläge efter den första halvleken då vi tillät blekingelaget att gå ifrån till 19-12.

Detta berodde till stor del på ett obefintligt målvaktspel, jag räknade till endast två räddningar under matchens första 30 minuter, och varken Tomas Drivstedt eller Sinisa Strmecki kom i närheten av den standard de visat i tidigare matcher.

Med ett normalt uttag av målvaktsräddningar så hade första akten förmodligen varit helt jämn.

Första kvarten såg väl ganska hyfsat bra ut, och inledningsvis hade vi också ledningen vid några tillfällen, men under en olycklig period, som i efterhand kan synas ganska avgörande, så gick Karlskrona från 10-8 till 16-10.

Denna period innefattade två olyckliga utvisningar för vår del, men från att i tidigare matcher klarat numerära underlägen ganska bra, så blev det ganska precis tvärtom denna dag.

I inledningen av andra halvlek närmade vi oss lite grann, och var nere på minus fem bollar, och hade dessutom bollinnehav.

Men som så ofta förr så försökte vi ta och stressa oss ikapp istället för att spela lugnt och metodiskt, och vips, efter några tekniska fel, så var skillnaden återigen sju bollar, vilket var vad det var i halvtid.

Sedan blev det med nödvändighet lite chansspel från vår sida den sista kvarten, vilket tyvärr endast fick som effekt att Karlskrona kunde utöka segermarginalen till slutresultatet 35-23.

Denna insats var tyvärr till och med sämre än den mot H 65, och våra försök att analysera den i bussen på vägen hem misslyckades kapitalt.

Jag tyckte att vi verkade vara lite på gång i matchen mot Ystads IF, men troligen fick vi ändå lida för att det på grund av sjukdomar och skador, varit ett lite för dåligt tryck i träningarna under den gångna veckan.

Saknades idag, förutom de båda långtidsskadade, gjorde vår hittills kanske genomgående bäste spelare, dansken Jonas Jensen, som inte kunde få ledigt från en vidareutbildning på sitt jobb.

Dock märktes hans frånvaro inte så mycket på planen då vår andre mittsexa, Daniel Thysell, av blekingepressen valdes till bäste spelare i det gula laget.

Han var nog faktiskt den ende som kom ifrån denna match med hedern i behåll, även om han mattades något mot slutet av matchen.

Även Fredrik Koos, som alltid modig i sina satsningar, och Johnni Pedersen som stred tappert med sin halvskadade axel, tycker jag kan få godkänt betyg. Övriga kan bättre och det mycket bättre!

Matchen mot YIF tyckte jag var en riktigt bra division 1-match, medan dagens får betyget hyfsad division 2-match.

Jag vet att vi kan fan (ursäkta uttrycket) så mycket bättre än vad vi visade idag, men kanske har självförtroendet hos några spelare fått sig en liten törn, då några av killarna i den här matchen verkade ovanligt bleka.

Mot detta finns endast ett botemedel, och det är några segrar. Därför är nästa hemmamatch, mot BK Heid måndagen den 24 oktober, oerhört viktig, och skall vi fortsatt ha allsvenskan efter jul som målsättning, ja då måste den bara vinnas.

Hometeam: IFK KARLSKRONA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 19-12
Scorefull: 35-23
Arena: Karlskrona Idrottshall
Crowd: 401
Referee: Niclas Persson, Mikael Svensson
Goal: –
Homewarning: Daniel Steen, Johan Svernling, Martin Antonsson, Mattias Roth
Home sent of: –
Homempv: Johan Svernling
Awaympv: Daniel Thysell
Hometeam Squad: André Nyström
Niclas Othén

Mattias Roth
Johan Svernling
Per Svensson
Martin Josefsson
Jonas Holmström
Simon Wahlström
Martin Antonsson
Johan Jepson
Andreas Hällkvist
Daniel Steen
Damir Pastuhovic
Hometeam Sub: Johan Svernling 7
Martin Josefsson 6 (1)
Martin Antonsson 4
Mattias Roth 4
Simon Wahlström 4
Andreas Hällkvist 3 (1)
Johan Jepson 3
Per Svensson 2
Daniel Steen
Jonas Holmström
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
William Magnusson
Robin Kukec
Awayteam Sub: Daniel Thysell 6 (1)
Theis Husfeldt 6 (2)
Trond Förde Eriksen 4
Niclas Ljungqvist 3
Fredrik Koos 2
William Magnusson 2