Fortsatt division 4-spel för IFK Malmö

Med tunga huvuden lämnade IFK Malmö-spelarna Malmö IP. Söndagens kvalmatch mot Skurups AIF blev nämligen aldrig den jubelföreställning som man hade hoppats på. "Gulingarna" förlorade med 3-4 och får därmed spela kvar i division 4 nästa säsong.

De omvända siffrorna 4-3, 5-4 och så vidare hade räckt för IFK Malmös del. Men då reduceringen till 3-4 kom så pass sent som i den 87:e minuten så kändes det dock aldrig riktigt nära.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Matchen gick precis som vi inte ville. Vi kom i underläge väldigt snabbt och fick jaga. Sedan när vi väl vara nära att komma ifatt fick de fler enkla mål och det var tungt att hela tiden få kämpa i motvind.

Tidigare i höst har vi inte släppt in mer än tre mål. När det gällde som mest släppte vi helt plötsligt in fyra på en och samma gång. Men risken att man öppnar sig bakåt finns alltid när man är tvingade att chansa mycket framåt.

Jag tycker att vi gjorde en halvbra match, där vi trots allt skapade många chanser och mycket väl hade kunnat vinna. Men man måste ha turen och få de enkla målen som behövs i en sådan här match.

IFK Malmö – Skurups AIF 3-4 (1-2)

Arena: Malmö IP
Publik: 256
Domare: Petar Dzufoski, Malmö, Daniel Abalo, Malmö, Ingela Nyman, Malmö
Mål: 0-1 (7) Helena Olsson, 1-1 (27) Sandra Möller, 1-2 (38) Camilla Neptune, 1-3 (48) Sofie Persson, 2-3 (65) Paulina Nyhlén, 2-4 (74) Linda Jönsson, 3-4 (87) Paulina Nyhlén (straff)
Varningar:
Utvisningar: Marie Järlesäter (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Ida Rahn Johansen
Hanna Svendsen
Karolina Nilsson
Malin Kjell

Jenny Malmström
Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Carolina Videla

Hanna Nilsson
Sandra Möller

Avbytare

Emelie Jansson (Malin Kjell 46)
Marie Järlesäter (Carolina Videla 56)
Paulina Nyhlén (Anna Arnesson 58)
Matilda Johansson
Malin Strömstedt (målvakt)