Upprörda känslor i IFK Malmö

Så sent som imorse var besvikelsen stor i IFK Malmö över det missade avancemanget till division 3. Men då beskedet kom vid lunchtid att även grupptvåan Skurups AIF flyttas upp på grund av en vakans så övergick en del av besvikelsen i ren frustration.

Redan för tio dagar hade Staffanstorps GIF beslutat sig för att starta om med sitt andralag i division 4. Då uppstod en ledig plats i trean, något som Skånes Fotbollförbund borde ha meddelat de berörda föreningarna.

– Jag tycker att det är ren och skär skandal. Om vi bara hade vetat om det, så hade vi naturligtvis spelat annorlunda mot Skurup. Oavgjort hade ju räckt för vår del, berättar Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

När IFK Malmö gick ut till den andra halvleken var man tvingade att göra tre mål för att vinna kvalgruppen. Skurups AIF, som inte skulle ha något att spela för ledde med 2-1, men fortsatte ändå att trycka på.

För att kunna göra dessa tre mål var "di gule" tvungna att chansa. Man gick ner på en trebackslinje och tog ut samtliga defensiva mittfältare. Det uppstod då luckor bakåt som inte Skurup var sena att utnyttja.

– Vi hade inte satsat så offensivt om vi bara hade känt till förutsättningarna på förhand. Det verkade däremot Skurup ha gjort, annars hade de inte blivit överlyckliga efter slutsignalen, menar Erling.

IFK Malmö kommer att göra en skrivelse till Skåneboll där man bland annat påpekar de allvarliga bristerna som har begåtts. Får man avslag där kommer man att gå vidare till högre instanser.

– Om jag var besviken igår så är det inget mot vad jag känner nu. Dessutom är jag rent ut sagt förbannad att det får gå till på det här sättet. Jag tycker synd om både klubben och spelarna som har kämpat hela säsongen, kommenterar Erling Nilsson.