Allt gick snett för IFK Malmö

Det var inte mycket som fungerade för IFK Malmö i tisdagens allsvenska premiär borta mot IFK Tumba. Efter en match som lämnade en hel del i övrigt att önska blev det förlust, 25-28 (13-14).

Vi mötte ett IFK Tumba som enligt egen utsago gjorde sin bästa match för säsongen. Det var fyra spelare som presterade ett spel som de inte ens har varit i närheten av tidigare och det säger ju det mesta.

Samtidigt hade vi inte en enda spelare, bortsett från Theis Husfeldt i första halvlek, som kom upp i närheten av den nivån som de brukar ha. Trond Förde Eriksen, Daniel Hedlund och Jonas Jensen glimtade väl till lite grann, men det var också allt.

Visst hade vi lite oflyt med en del returer i andra halvlek, som gick tillbaka till IFK Tumba. Bland annat var det någon straff, där returen gick rätt ut i händerna på Tumba-spelaren som sedan inte hade något som helst problem att näta.

Det var annars en jämn match bortsett från när IFK Tumba ryckte till 21-17. Sedan kom vi tillbaka och var bara en boll ifrån vid några tillfällen, men den här kvällen var marginalerna verkligen inte på vår sida.

Jag trodde in i det sista att vi skulle göra en IFK Trelleborg, det vill säga vända och vinna matchen på bara några minuter i slutskedet. Men det var som förgjort trots att vi gick runt på hela materialet och verkligen gjorde allt för att rätta till det.

Nu vill det till att grabbarna kommer över den här förlusten med det snaraste. För redan på torsdag är det match igen då IF Hallby HK kommer på besök till Baltiska Hallen, med bland annat den tidigare landslagsstjärnan Johan Pettersson i laget.

Hometeam: IFK TUMBA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-13
Scorefull: 28-25
Arena: Tumba Idrottshus
Crowd: 317
Referee: Magnus Johansson, Nicklas Ståhl
Goal: –
Homewarning: Daniel Jovanovski, Sebastian Johansson, Tomas Aggefors
Home sent of: –
Homempv: Samuel Granlund
Awaympv: Theis Husfeldt
Hometeam Squad: Mikael Aggefors
Anders Widing

Hampus Jildenbäck
Oscar Lindholm
Andreas Hajas
Emil Koplimma
Igor Pajovic
Darko Todosijevic
David Krysell
Samuel Granlund
Tomas Aggefors
Roger Järeholm
Daniel Jovanovski
Sebastian Johansson
Hometeam Sub: Samuel Granlund 6
Darko Todosijevic 4
Sebastian Johansson 4
Tomas Aggefors 4
Andreas Hajas 3
Hampus Jildenbäck 3
Igor Pajovic 2
Daniel Jovanovski
Roger Järeholm
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Mads Isbrand
William Magnusson
Johan Andersson
Awayteam Sub: Theis Husfeldt 11 (6)
Trond Förde Eriksen 4
Daniel Hedlund 3
Johan Andersson 3
Jonas Jensen 2
Johnni Pedersen
Niclas Ljungqvist