Årspremiär för IFK Malmö

Sex förutbestämda byten i halvtid blir det då IFK Malmö på lördagen spelar sin första träningsmatch för säsongen mot division 2-kollegan Lunds BK. En match som spelas på Klostergårdens konstgräsplan med avspark klockan 12:00.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Karim El hage – Migjen Shaqiri, Robert Kjellin, Alexander Nunez, Zoran Jovanovic – Martin Abrahamsson, Martin Lundgren. Avbytare: Ali Jasim, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Fisnik Alaj, Haris Xhemajli, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: Undantaget anfallaren Nana Piesie, som besväras av en känning i baksidan av låret, så är samtliga spelare tillgängliga. Ahmed Tamim, Azeem Razwan och Lirim Sali får dock nöja sig med U-lagsspel på söndagen.

Förutom de två spelklara nyförvärven, backen Philip Brandgård, Limhamns IF, och anfallaren Martin Lundgren, Ystads IF, är ytterligare ett potentiellt nyförvärv med, mittfältaren Alexander Nunez, som ifjol spelade med Höllvikens GIF.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det är första träningsmatchen och jag vill att så många som möjligt skall vara delaktiga. Därför kommer jag att göra sex byten redan i halvtid.

För mig som tränare är det alltid skönt att få ett kvitto på hur truppen ser ut med de nya spelarna. Vi är precis som många andra lag inne i en tung träningsperiod, så det skall bli mycket intressant att mäta våra krafter med Lunds BK.