Danskt motstånd igen för IFK Malmö

Någon match mot division 2-kollegan Höllvikens GIF blev det inte i lördags för IFK Malmö. Samma dag fick man dock istället besked om en ny träningsmatch, imorgon onsdag, mot den danska division 1-klubben Hellerups IK.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Karim El hage – Martin Abrahamsson, Michal Aksamit, Robert Kjellin, Alexander Nunez – Zoran Jovanovic, Martin Lundgren. Avbytare: Azeem Razwan, Daniel Jovanovic, Fisnik Alaj, Haris Xhemajli, Lirim Sali, Migjen Shaqiri, Nana Piesie, Abdul Semwanga-Nyende (målvakt).

Aktuellt: IFK Malmö tvingas undvara Blerim Mullici, som har problem med en bristning i baksidan av låret och Ahmed Tamim, som är sjuk. Däremot är samtliga spelare som saknades mot Frem åter med i truppen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det är bra för oss med så här starkt motstånd. Jag ser verkligen fram emot den här matchen då jag vet att danskarna spelar en snabb och teknisk fotboll.

För vår del är det bra att få mäta våra krafter med ett bollskickligt lag, men de skall få bry med oss. Det skall bli intressant för mig att se om vi kan komma upp i samma nivå som mot BK Frem och i sådana fall ser det bra ut för fortsättningen.