En av IFK Malmös trognaste och mest hängivna medlemmar har avlidit. I veckan dog Arne Holmberg, 85 år gammal.

Han blev medlem i IFK Malmö som tonåring, då som friidrottare. Han var en duktig sprinter och längdhoppare. På 1930-talet var IFK Malmö en av landets bästa friidrottsklubbar.

Arne Holmberg var allroundkunnig. Han kombinerade sitt friidrottande med både handboll och fotboll. I handboll spelade han för IFK Malmö och var 1942 med i det IFK-lag som för första gången kvalificerade sig till allsvenskan. Det blev dock ingen allsvensk match för honom. I fotboll spelade han för Rapax under den klubbens storhetstid i början av 1940-talet och blev bland annat Malmömästare två gånger. Arne var given i Lilla Stadslaget.

När sonen Lars började spela fotboll i IFK Malmö engagerade Arne sig i fotbollssektionen och var bland annat under fyra år ordförande i två perioder, 1968-70 och 1987. Han var också lagledare under åren 1969-71 och kombinerade alltså under två år sysslan som ordförande och lagledare. Han var alltså med på innerplan, då IFK Malmö och Helsingborgs IF 1969 spelade inför 25 508 åskådare, rekord för IFK Malmö på hemmaplan.

Det är typiskt för Arne Holmbergs gula hjärta att han ställde upp som ordförande 1987, då IFK Malmö upplevde en av sina värsta kriser genom separationen och stridigheterna mellan handboll och fotboll.

Klubbkänslan har fortplantats. Hans hustru Inez har varit en trogen åskådare både på handboll och fotboll genom alla åren och Lars och hans familj missar sällan en match av vikt för IFK Malmö.

Så sent som i höstas såg Arne IFK Malmös viktiga handbollsmatch borta mot Olympic/Viking och var en av de gladaste på Malmö idrottsplats när IFK i oktober säkrade kontraktet genom 2-2 mot Lunds BK.

En sann "gul" är borta. Vi är många som alltid kommer att minnas honom.