Inför BK Vången – IFK Malmö

Det har hittills endast handlat om träning för IFK Malmös damlag. Men på lördagen är det äntligen dags för årets första träningsmatch då man åker till Oxievångs IP för att möta BK Vången.

Startelvan (4-4-2): Malin Strömstedt – Ida Rahn Johansen, Karolina Nilsson, Emma Dahlstrand, Matilda Johansson – Jenny Malmström, Anna Arnesson, Johanna Gustavsson, Jenny Olsson (Håkanstorps BK) – Malin Kjell, Jenny Bohlin (Håkanstorps BK). Avbytare: Emelie Andersson, Annica Påhlsson (målvakt), samt två spelare från Håkanstorps BK.

Aktuellt: Anfallaren Sandra Möller har de senaste veckorna legat hemma med körtelfeber. Men vid dagens (läs fredagens) tester på Umas så fick hon ett positivt besked och kan börja träna igen på måndag.

För knäskadade högerbacken Camilla Bergström är det ännu långt till comeback. Om några veckor är det däremot dags för anfallaren Theresé Lövqvist att få gjort det planerade ingreppet i knäet.

Mittfältaren Carolina Videla har nyss utexaminerats som sjuksköterska och kan på grund av sitt nya jobb inte vara med mot BK Vången. Dessutom saknas Hanna Nilsson som är iväg på solsemester.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö: Jag tycker att samtliga spelare har jobbat hårt under vinterträningen och chansen att träna tillsammans med Håkanstorps BK har helt klart ökat intresset.

Själv är jag övertygad om att chansen att kunna vara med och kriga om en plats i Håkanstorps division 2-lag har fått upp intresset och kvalitén på de träningspass som vi har haft tillsammans har varit mycket bra.

Exempelvis igår kväll då snön verkligen vräkte ner så var det elva spelare från IFK som kom till träningen och det visar att de är beredda att jobba hårt för att konkurrera om platserna, vilket vi kommer att ha nytta av när serien startar.