Först under matchens sista fem minuter kunde IFK Malmö göra det avgörande rycket och gå från oavgjort, 2-2, till seger med 5-2 i träningsmatchen mot division 3-nykomlingen Kulladals FF.

Det var ett till stora delar nytt "di gule" som äntrade Malmö Stadions konstgräsplan på lördagseftermiddagen. Hela åtta förändringar var gjorda i startelvan sedan matchen i onsdags mot danska Hellerups IK.

– Jag ville se vad de som inte startat tidigare kunde åstadkomma. Med passningsspelet är jag också väldigt nöjd, medan annat kunde ha varit betydligt bättre, effektiviteten till exempel, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Om effektiviteten har varit hyfsad i de tidigare träningsmatcherna så var den allt annat än bra mot Kulladals FF. En handfull rena frilägen brändes och till dessa skall läggas ytterligare minst fem klara målchanser.

Detta innan målen började rassla in vill säga. För trots att "gulingarna" gjorde hela fem mål mellan den 65:e och den 88:e minuten, så var det definitivt inte slut på missarna. Snarare var det tvärtom.

– Vi kan inte skapa klarare målchanser än vad vi gjorde i den här matchen. Sedan att det inte blev mer än fem mål är makalöst. Normalt sett är ju 5-2 bra siffror, men vi borde ha gjort det dubbla, menade Anders Grimberg.

Under matchens första 25 minuter var det däremot inte mycket som tydde på att det skulle bli en chansrik match. Spelet bedrevs nämligen i ett mycket lågt tempo och Kulladal hade inte några som helst problem att hänga med.

Det var först när IFK Malmö fick upp farten som det började hända saker och ting. Fyrklövern med Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Nana Piesie och Migjen Shaqiri såg till att det skapades chanser i parti och minut.

– Med den totala överlägsenheten som vi hade är jag besviken över att vi inte klarade av att döda matchen före pausvilan. Då hade antagligen heller inte målen dröjt så länge i andra halvlek.

Nu kom ändå målen till slut även om det dröjde till den 65:e minuten innan Fisnik Alaj kunde kvittera till 1-1. Fyra minuter tidigare hade förre IFK-spelaren Roger Nilsson gett Kulladal ledningen med 1-0 på en alldeles korrekt dömd straff.

2-1 kom sedan sex minuter efter 1-1-målet och gjordes av mittbacken Lirim Sali. Kulladal var dock sugna på mer och fick också göra 2-2 i den 80:e minuten sedan IFK-försvaret gått bort sig på en kontring.

– Även om det ena målet var på straff så kan jag inte vara nöjd med att vi släppte till två mål bakåt. Med tanke på övertaget som vi hade skulle vi överhuvudtaget inte behövt sätta oss i den situationen, sade Anders Grimberg.

När Robert Kjellin gjorde 3-2 för IFK Malmö i den 85:e minuten var det ridå ner för Kulladals FF. Fisnik Alaj kunde därefter enkelt rulla in både 4-2 (87:e) och 5-2 (88:e) innan domaren Patrik Magnetorp blåste av matchen.

En som gjorde en bra match i "di gule" var årsdebuterande Daniel "Bato" Jovanovic. Det blev visserligen inga egna mål den här gången, men han hade mycket spring i benen och hittade ständigt ytor att stoppa in bollar på.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: KULLADALS FF
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 5-2
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 40
Referee: Patrik Magnetorp, Lund, Fredrik Lindén, Svedala, Fatos Lloncari, Lund
Goal: 0-1 (61) Roger Nilsson (straff), 1-1 (65) Fisnik Alaj, 2-1 (71) Lirim Sali, 2-2 (80) Fredrik Olsson, 3-2 (85) Robert Kjellin, 4-2 (87) Fisnik Alaj, 5-2 (88) Fisnik Alaj
Homewarning: Alexander Nunez
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Abdul Semwanga-Nyende

Azeem Razwan
Philip Brandgård
Lirim Sali
Alexander Nunez

Fisnik Alaj
Haris Xhemajli
Michal Aksamit
Migjen Shaqiri

Daniel Jovanovic
Nana Piesie
Hometeam Sub: Martin Abrahamsson (Nana Piesie 46)
Robert Kjellin (Michal Aksamit 71)
Zoran Jovanovic (Migjen Shaqiri 79)
Ali Jasim
Jörgen Svensson
Karim El hage
Martin Lundgren
Joakim Moberg (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –