AIK en enkel match för IFK Malmö

Den första halvleken går inte till historien som den allra mest välspelade i IFK Malmös historia. Det var hafs och slarv från både hemmalag och gäster och man räknade till tolv tekniska fel för "di gule".

AIK som för dagen inte kunde matcha fullt lag var alldeles för tunna för att kunna utgöra ett hot i det långa loppet. Men signifikativt för den första halvleken var att IFK kastade tre bollar rakt i gapet på gästerna, varav två i spel med en man mer.

Trots att hemmalaget bjöd på tre mål så orkade gästerna med endast åtta mål (11-8). Andra halvlek var spel mot ett mål och slutade 20-10 i hemmafavör, vilket innebar att slutresultatet skrevs till 31-18.

Den första halvleken är inte mycket att orda om som nämnts tidigare. Om man ska nämna något, som trots allt, var positivt, så var det uppställda försvarsspelet godkänt, men inte mycket mer.

Framåt kunde nog ingen hemmaspelare känna sig nöjd med vad man presterat. Och det påtalades också under halvtidsvilan från tränaren Dragan Brljevic.

Det fick den effekt man hoppades på och andra halvlek var lite av kattens lek med AIK:s gnagare. Försvarsspelet var fortsatt stabilt, vilket kryddades med ett mycket bra målvaktsspel av matchens lirare i hemmalaget, Tomas Drivstedt.

Anfallsspelet och kontringsspelet blev också etthundra procent bättre. Framförallt tog IFK:s kantspelare Daniel Hedlund och inte minst Marius Vargalui för sig ordentligt.

Marius blev bäste målskytt i hemmalaget med hela nio spelmål. Vargalui visade att han är tillbaka på allvar. I ärlighetens namn så blev Marius matad med eminenta utspel av Trond Förde Eriksen under hela andra halvlek.

Något direkt ryck från hemmalaget som var matchavgörande tycker jag inte att man kunde skönja. Utan man drog ifrån sakta men säkert under hela andra halvlek.

Ytterligare positiva insatser under andra halvlek kom från Daniel Hedlund som de senaste matcherna varit säkerheten själv från straffpunkten.

IFK Malmö har en mikroskopisk chans kvar till direktavancemang, men det man inriktar sig på just nu är att försöka lägga beslag på tredjeplatsen som på pappret ser ut att ge en bättre lottning i playoffspelet. Närmast väntar Tumba hemma nästa måndag.

Dagens batalj blåstes av Ystadparet Fredrik Johansson och Johan Sonesson, vilket man gjorde med den äran.

Jag tror dock att det var en av de lugnaste matcherna som man har fått sig tilldelad på bra mycket länge, då attityden spelare emellan och mot domare nästan var i vänskapligaste laget.

Text: Anders Hellberg

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: AIK
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-8
Scorefull: 31-18
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 282
Referee: Fredrik Johansson, Ystad, Johan Sonesson, Ystad
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund, Jonas Jensen, Trond Förde Eriksen, William Magnusson
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: Markus Berg
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Mads Isbrand
William Magnusson
Johan Andersson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9
Daniel Hedlund 8 (3)
Jonas Jensen 8
Theis Husfeldt 3 (1)
Trond Förde Eriksen 2
Rickard Roos
Awayteam Squad: Martin Andersson
Niklas Blomgren

Christer Andersson
Markus Berg
Pelle Karlsson
Daniel Gustavsson
Daniel Leo
Johan Petrén
Didrik Hermansen
Mikael Alfvén
Tomas Hagman
Awayteam Sub: Daniel Gustavsson 5 (1)
Markus Berg 5
Tomas Hagman 3
Daniel Leo 2
Didrik Hermansen 2
Pelle Karlsson