Ungt IFK Malmö föll i junior-DM

Med ett rekordungt lag kom IFK Malmö på söndagen till spel i den första omgången i junior-DM. Och precis som väntat kunde "gulingarna" i längden inte hota ett betydligt mer rutinerat Svalövs BK som till slut kunde vinna med 8-3.

Men med tanke på att IFK Malmö hade ett lag bestående av sex spelare födda 1992, en 1990, tre 1989 och en 1988, så var det ändå anmärkningsvärt att förlusten stannade vid fem bollar.

Kim Kitambala, tränare för IFK Malmös J-lag:

Vi försökte verkligen göra vårt bästa och stå upp under matchens samtliga 90 minuter. De flesta hade tidigare inte ens varit i närheten av att spela så länge, så därför jag tycker jag att spelarna skall ha en eloge.

En annan sak att poängtera är att vi endast har haft en träning ihop med dessa 92:or. Då många av spelarna inte känner varandra ett dugg så var det beundransvärt att se hur de äldre spelarna verkligen tog sitt ansvar och hjälpte de yngre.

Matchen var faktiskt heller inte så ojämn som siffrorna vittnar om. Med lite tur hade vi också kunnat krypa ännu närmare än vad vi gjorde under den sista kvarten, då vi reducerade till såväl 2-8 som 3-8.

Sedan går det inte att komma ifrån att Svalövs BK kom till spel med ett betydligt mer rutinerat lag. Minst hälften av spelarna var fyllda 18 år och en hel del har dessutom hunnit med att debutera i deras A-lag.

IFK Malmö – Svalövs BK 3-8 (1-3)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-2 (40) Omar Khaled, 2-8 (75) George Safi, 3-8 (85) Dzevad Nezirevic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Amine Petsompan

Axel Bengtsson
Rogelio Diaz
Joel Nordström
George Safi

Josef Gashi
Ahmedin Sudic
Alaa Baker
Dzevad Nezirevic
Omar Khaled

Amar Drljevic

Avbytare