Nunez har bestämt sig för IFK Malmö

Redan 2005 var en övergång nära, men då hamnade Alexander Nunez istället i division 2-kollegan Höllvikens GIF. Men nu har i varje fall den 24-årige mittfältaren bestämt sig för att det blir spel i IFK Malmö den kommande säsongen.

– Det mesta var egentligen redan klart med IFK Malmö ifjol. Men så var de det här med spelarflykten som gjorde att jag kände mig osäker och istället valde att gå till Höllviken, berättar Alexander Nunez för ifkmalmo.com.

Något som han också verkligen ångrar så här i efterhand.
– På papperet hade Höllviken ett starkt lag, det var därför jag gick dit, men i slutändan gick det inte så himla bra. Men nu skall jag försöka ta igen det jag missade ifjol och göra en riktigt bra säsong i IFK Malmö.

Tränaren Anders Grimberg får en vänsterfotad spelare som kan användas både som back och mittfältare.
– Och jag har alltid tyckt att det är en kraftfull spelare. Han är passningsskicklig, har ett väldigt bra skott med vänstran och är konditionsstark. En liten rolig grej är också att han är från Chile och på så sätt tillför en sydamerikansk dimension i laget.

Fakta/Alexander Nunez

Ålder: 24
Position: Back/mittfältare
Familj: Pappa Patricio, syster Patricia, flickvän Cynthia
Yrke/utbildning: Idrottslärare
Längd: 180 cm
Vikt: 78 kg
Klubbar: Los Andes (1987-1989), Malmö FF (1989-1999), Bunkeflo IF (2000-2004), Höllvikens GIF (2005), IFK Malmö (2006-)
Intressen: Familj och vänner
Varför IFK Malmö? Jag var ute efter att komma till en klubb där jag skulle trivas. Och så här långt är allt riktigt bra i IFK Malmö. Det är en förening med ett intressant varumärke, samtidigt som man har spelare och tränare som verkligen känns lockande för mig.