Blek avslutning av IFK Malmö

Allsvenska trean IFK Malmö hade hoppats kunna avsluta serien på bästa sätt med en seger i bortamatchen mot IF Hallby HK. Men det gick inte alls. Hallby vann matchen klart med 29-21 (15-6) och knep därmed den sista kvalplatsen genom att bli fyra.

Vad gäller första halvlek gjorde vi inte en fluga förnär. Man skall egentligen inte säga att vår insats var usel, men det var den verkligen. Vi var inte alls taggade, medan IF Hallby tände till på alla cylindrar.

I andra halvlek så började vi betydligt bättre. Vi var på väg att hämta in, hade 15-20, men då gjorde vi tre raka misstag som ledde till ytterligare baklängesmål. Därefter var det i stort sett kört för vår del.

Första kvarten i andra spelade vi som vi ska göra, men för övrigt var det inget vidare. Hallby är ett lag som vi normalt sett bör besegra, men det går inte om man inte har den rätta inställningen i den här sporten.

När det gäller den individuella spelarkritiken så är det svårt efter en sådan här match. Men man kan utan tvivel konstatera att Hallbys Johan Pettersson, som gjorde tolv mål, var den i särklass bäste spelaren på planen.

Hos oss själva gjorde målvakten, Tomas Drivstedt, en klart godkänd insats i den andra halvleken och utsågs till matchens lirare i bortalaget. Men för att citera tränaren Dragan Brljevic så var det mittsexan Daniel Thysell som kom in och lyfte laget.

Efter att ha missat två straffar i den senaste hemmamatchen mot IFK Tumba var Daniel Hedlund åter säkerheten själv från sju meter. Han fick chansen fyra gånger mot Hallby och samtliga gånger satt bollen i nät.

Dessutom höjde sig Mads Isbrand en nivå jämfört med de senaste matcherna och ser ut att eventuellt kunna bli en joker i kvalspelet. Något som verkligen skulle behövas med tanke på hur vårt niometersskytte ser ut för tillfället.

Jag hoppas att vi kan lyfta oss inför kvalmatchen mot Olympic/Viking på onsdag. För med det spelet som vi presterade idag och som vi har haft i de senaste matcherna så kommer vi inte att räcka långt mot helsingborgarna.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: IF HALLBY HK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-6
Scorefull: 29-21
Arena: Jönköpings Idrottshus
Crowd: 412
Referee: Patrick Håkansson, Göteborg, Maths Nilsson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Anders Hedman 2, Andreas Hass
Home sent of: –
Homempv: Johan Pettersson
Awaympv: Tomas Drivstedt
Hometeam Squad: Carl Reuthammar
Adam Nouno

Anders Hedman
Ola Olsson
Kim Levin
Martin Thorén
Andreas Hass
Johan Pettersson
Tom Wiksten
Daniel Nilsson
Pål Wetterbrandt
Henrik Gustavsson
Alexander Åkerberg
Anders Litstrand
Hometeam Sub: Johan Petersson 12 (5)
Anders Litstrand 5
Tom Wiksten 5
Anders Hedman 3
Alexander Åkerberg 2
Daniel Nilsson
Ola Olsson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Sinisa Strmecki

Theis Husfeldt
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Mads Isbrand
William Magnusson
Johan Andersson
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 4 (4)
Jonas Jensen 3
Trond Förde Eriksen 3
Daniel Thysell 2
Mads Isbrand 2
Rickard Roos 2
William Magnusson 2
Fredrik Koos
Johan Andersson
Niclas Ljungqvist